Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Cichlid Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 01-27-2013, 05:36 PM   #21
Aquarium Advice Addict
 
Convict2161's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Planet Earth
Posts: 14,818
You can take the motor off from the outside. That little box where the cord is will come of. Just twist it gently and it will come loose. Clean the inside as well you'll be shocked as to what you find.

Also I tossed those grey racks or whatever you wanna call the annoying thing. IMO it's useless and just gets in my lol.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"When creating an aqua scape, strive for the beauty of imperfection, as its art and there is no wrong or right, it's left open for interpretation" James Findley
Convict2161 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 06:02 PM   #22
Aquarium Advice Addict
 
Jess1ca's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Northern Michigan
Posts: 2,661
Quote:
Originally Posted by Aspencer View Post
To remove motor, rotate 1/4 revolution and motor will unhook from clear plastic body. You can replacement motors.
Quote:
Originally Posted by Convict2161 View Post
You can take the motor off from the outside. That little box where the cord is will come of. Just twist it gently and it will come loose. Clean the inside as well you'll be shocked as to what you find.

Also I tossed those grey racks or whatever you wanna call the annoying thing. IMO it's useless and just gets in my lol.
Thanks. Just got it off the tank, ill post if I find anything.
__________________

__________________
Knowledge is power
Jess1ca is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 06:20 PM   #23
Aquarium Advice Addict
 
Convict2161's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Planet Earth
Posts: 14,818
Your very welcome. Keep us posted. 9 outta 10 times my AC's fix themselves.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"When creating an aqua scape, strive for the beauty of imperfection, as its art and there is no wrong or right, it's left open for interpretation" James Findley
Convict2161 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 07:19 PM   #24
Aquarium Advice Addict
 
Jess1ca's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Northern Michigan
Posts: 2,661
There was a small amount of sand in the impeller shaft. I cleaned & rinsed it, it's up & running again & quiet as a mouse.
__________________
Knowledge is power
Jess1ca is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 08:00 PM   #25
Aquarium Advice Addict
 
Convict2161's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Planet Earth
Posts: 14,818
Quote:
Originally Posted by Jess1ca View Post
There was a small amount of sand in the impeller shaft. I cleaned & rinsed it, it's up & running again & quiet as a mouse.
Good to hear!
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"When creating an aqua scape, strive for the beauty of imperfection, as its art and there is no wrong or right, it's left open for interpretation" James Findley
Convict2161 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 05:23 PM   #26
Aquarium Advice Apprentice
 
Mbuna 75's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15
I also had the same problem vasoline works great on the shaft and the magnet on the propeller works every time
__________________
Mbuna 75 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 10:14 PM   #27
Aquarium Advice Addict
 
Convict2161's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Planet Earth
Posts: 14,818
Quote:
Originally Posted by Mbuna 75 View Post
I also had the same problem vasoline works great on the shaft
That's just wrong lol
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"When creating an aqua scape, strive for the beauty of imperfection, as its art and there is no wrong or right, it's left open for interpretation" James Findley
Convict2161 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 10:43 PM   #28
Aquarium Advice Apprentice
 
Mbuna 75's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15
Hahahahahah that's is bad but it does work well
__________________

__________________
Mbuna 75 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
motor, oto

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.