Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Cichlid Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 01-27-2013, 01:36 PM   #21
Aquarium Advice Addict
 
molliwopp's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Uk, England.
Posts: 2,110
Quote:
Originally Posted by Fishanatic View Post
Not easy to do that with a 5 gallon tank eh?
Yeah. You have a point with the 5gallon.
__________________

__________________
Fish die belly upward and rise to the surface. It's their way of falling.


[SIGPIC][/SIGPIC]
molliwopp is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 02:18 PM   #22
Aquarium Advice Freak
 
Crawdaddy's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Montgomery, TX
Posts: 423
Quote:
Originally Posted by nghsquad05 View Post
Thanks for the advice I just want to get something different. I have sand in the bottom so do any of those filters work with sand
I have sand in both my 55 and my 37 tropical. I run a 306 on both of them. I also added a power head to both tanks for the added current, plus it helps keep the poop and excess food off of the bottom.
__________________

__________________
12, 37, 55
Crawdaddy is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 02:21 PM   #23
Aquarium Advice Freak
 
Crawdaddy's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Montgomery, TX
Posts: 423
And the best deal I have found is on Amazon. Much cheaper than the chain stores.
__________________
12, 37, 55
Crawdaddy is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 02:24 PM   #24
Aquarium Advice Regular
 
nghsquad05's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 87
Ok ill at that
__________________
nghsquad05 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 02:45 PM   #25
Aquarium Advice FINatic
 
Slade's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Leland, NC
Posts: 527
Regarding sand, the problem is sand getting into the impeller. On HOB filters it is usually on the input side before the media. Most canisters have it on the output after the media.
__________________
Slade is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 03:14 PM   #26
Aquarium Advice Freak
 
cichlid_tank619's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: San Diego
Posts: 319
I run a Fluval 405 with two power heads on a 55. Just keep in mind that you want to turn your water 4-6 times an hour. What the filter box GPH is without media. The denser the media it's going to go down and vise versa.. But with that said my tank stays clean but I would credit the 405, I credit myself for doing PWC 2-3 a week 25-30%.
__________________

__________________
cichlid_tank619 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
filter, filter help

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.