Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-05-2013, 03:46 AM   #1
Aquarium Advice Addict
 
Darylb's Avatar


 
Join Date: Mar 2013
Location: western australia
Posts: 2,336
Acclimation of fish

Is this a good device to have to acclimate fish?

http://www.amazon.com/gp/aw/d/B005YI...sr=8-1&pi=SL75
__________________

__________________
Darylb is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 10:34 AM   #2
Aquarium Advice FINatic
 
aadair22's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Ocala, Fl.
Posts: 507
Just buy some airline tubing and tie a knot in the line
__________________

__________________
I'm gonna go do a water change
aadair22 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 10:37 AM   #3
Aquarium Advice Freak
 
Shirtlessbill's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 334
I've never used a unit to do my acclimating. Depending on what it is I usually acclimate with a 5 gallon bucket and some airline with a knot tied in it. However you choose to do it the idea is to slowly change the chemistry of the water before you drop the fish in. I don think it matters how you do this as long as you are

but that contraption looks kinda cool
__________________
Shirtlessbill is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 11:47 AM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Darylb's Avatar


 
Join Date: Mar 2013
Location: western australia
Posts: 2,336
Yea that's what I thought but I guess your paying a bit more money for something that will do the same as a bit of air line
__________________
Darylb is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:21 PM   #5
Aquarium Advice Freak
 
Supa Belle's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: S.A. Texas
Posts: 322
Quote:
Originally Posted by aadair22 View Post
Just buy some airline tubing and tie a knot in the line
+1 I acclimate via air tubeing 3 drops per sec in a container for a few hrs and test the new critters water and my display water to make sure chemistry is the same
__________________
90 gal display 30 gal sump/fuge
San Antonio, Texas
Supa Belle is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 08:12 PM   #6
Aquarium Advice Freak
 
Shirtlessbill's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 334
Quote:
Originally Posted by Supa Belle View Post

+1 I acclimate via air tubeing 3 drops per sec in a container for a few hrs and test the new critters water and my display water to make sure chemistry is the same
Agreed , do note if you are going to acclimate for multiple hours to monitor the temperature in the bucket. I bought a very small heater for my longer acclimating however most of my acclimating is done somewhere between 1 or 1 1/2 hours
__________________

__________________
Shirtlessbill is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
acclimation

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.