Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-27-2004, 01:44 PM   #1
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jan 2004
Location: Texas
Posts: 1,152
Send a message via Yahoo to fishman
Buffer and tank

Have somewhat of a puzzeling question. I am running my 125 off of just PH's as my tank has a leak and am getting ready to move all of the fish and LR to another tank. However I am having a problem with cloudiness in the tank since I cut the sump and skimmer off. Im running off of about 80-100 gallons right now. When I go to use the same buffer as I have in the past, (kent Marine super buffer) my tank is cloudy. Then when I run carbon after a couple of days it clears up...any ideas?
All of my levels check out perfect. PH is just low (which I have never had a problem with in the past 2 years and I have CC as substrate). PH is 8.0, temp 80-82, 0 trates and trites as well as ammonia. Any idea as to why the cloudiness after using the buffer?
Also how do I get the PH up? I check it the same time in the evening. What do people use for this?
Thanks
__________________

__________________
fishman is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2004, 03:06 PM   #2
AA Team Emeritus
 
Join Date: May 2002
Location: Virginia
Posts: 2,256
Send a message via ICQ to fishfreek Send a message via AIM to fishfreek Send a message via MSN to fishfreek Send a message via Yahoo to fishfreek
Are you testing alkinity and calcium levels? If so what are they before your adding your buffer.
__________________

__________________
Remember dont tap the glass, your fish will think you're an idiot -Anonymous mother

Check out our articles area. 30+ Aquatic articles for your enjoyment
Are you in or around the Shenandoah Valley area? If so click here to join our regional forum.
fishfreek is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2004, 04:19 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jan 2004
Location: Texas
Posts: 1,152
Send a message via Yahoo to fishman
Fish
No Im not testing AK or CA levels. I was about to start adding calcium when my 125 went down. I test mainly for PH and SG...thats if..its a FO with the exception of 2 anenomes.
__________________
fishman is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
buffer, tan

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Limestone as a buffer for R.O. water in plant tank? DSenn Freshwater & Brackish - General Discussion 34 09-20-2008 01:06 AM
Name that Buffer! JDogg Freshwater & Brackish - Planted Tanks 8 02-09-2007 06:50 PM
Seachem Reef Buffer/Marine Buffer pH 8.3 L2 Saltwater & Reef - Getting Started 7 06-05-2006 10:29 AM
P-H Buffer adacaro Saltwater & Reef - Getting Started 5 07-24-2005 08:39 PM
Experience with SeaChem Acid Buffer & Alkaline Buffer _Nemo_ Freshwater & Brackish - General Discussion 3 01-23-2004 12:02 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.