Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-23-2012, 03:08 PM   #1
Aquarium Advice Addict
 
Readingexcalibur's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Las Vegas
Posts: 1,305
Glue and cyan (red slime) relation

I have noticed a correlation between super glue with cyanoacrylate as a base ingredient with cyano bacteria, the infamous red slime algae.

I only seem to have an outbreak when glueing frags to plugs. Other than stating the obvious, what else can we take from this?
__________________

__________________
"When you're down by the sea and an eel bites your knee... That's a Moray"
Readingexcalibur is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2012, 08:51 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
danbstrong's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,185
Quote:
Originally Posted by Readingexcalibur
I have noticed a correlation between super glue with cyanoacrylate as a base ingredient with cyano bacteria, the infamous red slime algae.

I only seem to have an outbreak when glueing frags to plugs. Other than stating the obvious, what else can we take from this?
I use superglue gel never had issues with it
__________________

__________________
danbstrong is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2012, 08:53 PM   #3
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,543
I also have not had any issues with cyanoacrylate.
Sniperhank is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2012, 09:49 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Readingexcalibur's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Las Vegas
Posts: 1,305
Weird, I only ever have an outbreak when I use the glue. I need to switch brands lol
__________________
"When you're down by the sea and an eel bites your knee... That's a Moray"
Readingexcalibur is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2012, 09:52 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
danbstrong's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,185
Quote:
Originally Posted by Readingexcalibur
Weird, I only ever have an outbreak when I use the glue. I need to switch brands lol
Im not saying its not the issue it could very well be i just personally havn had that issue but i also use the gel type
__________________
danbstrong is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2012, 09:57 PM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Readingexcalibur's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Las Vegas
Posts: 1,305
Yeah me too. Also running RODI w/ reef crystals, phosban reactor and tee octopus. Only have the issue after I glue. Pulling my hair out haha
__________________

__________________
"When you're down by the sea and an eel bites your knee... That's a Moray"
Readingexcalibur is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
glue, red slime, slime

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.