Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-11-2006, 05:49 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: Downers Grove, IL
Posts: 72
Send a message via AIM to mnestroy
How do I utilize this hole in my tank/glass?

I have a 40galon breeder tank, that I got from a friend who got it from a fish store.....

I have never utilized this when I had fresh water, but now that I have salt water I wanted to know what this hole is for?

I have a Canister filter, planning on a hang on AquaC Skimmer...no sump yet..


__________________

__________________
mnestroy is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 06:32 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Piedmont, NC
Posts: 4,580
Could be used for a closed loop intake.
__________________

__________________
*The fact that no one understands you doesn't make you an artist.
*If guns kill people...Spoons make Michael Moore fat.
Brenden is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 08:47 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: May 2004
Location: Poughkeepsie, NY
Posts: 3,294
when you set up a sump that would be the overflow to the sump.. you would need a few things to make it work, nipple and elbow with a strainer.. maybe a piece of pvc to get it closer to the surface.
__________________
9/02-125 REEF, 125 lbs LR,LS 4x160 VHO, Reef Devil /Sump, Fuge
7/03-55 FOWLR 60lb LR, 50 lb SD sand 2x40 NO strip light, Reef Devil/sump, Fuge

TANK PICS http://www.aquariumadvice.com/viewtopic.php?t=98202
seaham358 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 09:49 PM   #4
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: Downers Grove, IL
Posts: 72
Send a message via AIM to mnestroy
So in the meantime could I rig up the intake tube (shown in the picture) so it goes through that? It goes to my Canister filter.

I need to do some more research on a sump... it seems like it would help me hide a lot of my adapters/filters in my current tank.
__________________
mnestroy is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 11:54 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Piedmont, NC
Posts: 4,580
If you do use it for a overflow for the sump make sure you plumb it higher in the tank so if you lose power it will not overflow the sump.
Quote:
it seems like it would help me hide a lot of my adapters/filters in my current tank.
Definitely
__________________
*The fact that no one understands you doesn't make you an artist.
*If guns kill people...Spoons make Michael Moore fat.
Brenden is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
glass, hole, tan

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Making hole in glass? bytal DIY Projects 2 02-06-2010 02:19 PM
What fish utilize cleaner shrimp? pkremer Saltwater Reef Aquaria 9 03-30-2006 06:06 PM
30-40 gallon tank or hole setup wanted?Or any ref ready tank Dewey Midwest & the Dakotas 2 03-13-2005 10:12 PM
cutting a hole in glass? Pain Devine DIY Projects 8 03-04-2004 10:08 AM
Drilling a hole in your tank bsheek General Retailers 2 11-04-2003 01:30 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 04:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.