Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 05-14-2014, 12:33 AM   #1
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: May 2014
Posts: 3
How much flow for my 55?

I had a 46 bow that i had a hydor 1150 and 850 do you think this is enough flow for a 55 i got a few zoas and sps and lps and fish is this enough flow?
__________________

__________________
Ben.B716 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 01:09 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
BigRedsReefs10's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 4,675
Little low for some sps but fine for softies and lps
__________________

__________________
BigRedsReefs10 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 02:13 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
mrvincent's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Quebec, Canada
Posts: 2,246
Depends how you oriented the powerheads... Probably most corals will fit with thoses powerheads.
__________________
mrvincent is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 03:29 PM   #4
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,539
It is close for enough for SPS in a 55. I had a ton of powerheads in my 55, including several 1150's and others. It would be better with 2 1150. I know I had so many powerheads I had to upgrade to 2 MP40's as they were taking up so much space.
Sniperhank is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 07:09 PM   #5
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: May 2014
Posts: 3
Okay thanks guys
__________________
Ben.B716 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 09:13 PM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Flaxon-Waxon's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 2,788
Quote:
Originally Posted by Sniperhank View Post
It is close for enough for SPS in a 55. I had a ton of powerheads in my 55, including several 1150's and others. It would be better with 2 1150. I know I had so many powerheads I had to upgrade to 2 MP40's as they were taking up so much space.

What setting Sniper for the 2? I'm picking up a second mp10 for my 40 gallon and was wondering the best mode? Was considering anti-sync reef crest (if that is such a thing lol)?
__________________

__________________
Flaxon-Waxon is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
flow

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how much flow is too much flow mr funktastic Saltwater Reef Aquaria 4 01-13-2013 10:34 PM
How much return flow is too much from a refugium? jdstank General Hardware/Equipment Discussion 8 12-03-2010 12:29 PM
How much flow is too much flow? mugginns Saltwater & Reef - Getting Started 3 09-12-2007 08:18 PM
Flow Flow Flow davebailey46 Saltwater Reef Aquaria 6 01-18-2006 11:36 PM
How much is too much flow? Stanley Saltwater & Reef - Getting Started 9 07-09-2003 07:42 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 11:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.