Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-26-2004, 10:48 PM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Oct 2003
Location: New Jersey
Posts: 15
How to change water w/sump

Hi all,
I have a basic question, I'm going to be putting a Refugium at the bottom of my 29gal tank and I was wondering how do I do a water change? Do I turn off the sump and empty the main tank or empty the Refugium. If I emptied the refugium wouldn't it in-turn empty the main tank?
__________________

__________________
FlightRisk is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2004, 12:00 AM   #2
AA Team Emeritus
 
reefrunner69's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663
I would do the change in the main tank, if you changed water from your fuge...you are likely to pull out alot of the critters you want in there.
__________________

__________________
Kevin

Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2004, 01:11 AM   #3
cj10488
Guest
 
Posts: n/a
What I usually do is pump about 5 gals of water out of my sump into a bucket.. empty the bucket and pump 5 gals back into the sump.. It doesnt touch the Fuge nor the tank.. When i take 5gals out of my sump its just enough to still cover the pumps and I unplug the heater so everything seems to be great.. that way the water still gets evenly mixed with the tank water..


HTH<
James
__________________
  Reply With Quote
Old 03-27-2004, 11:19 PM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Oct 2003
Location: New Jersey
Posts: 15
Thanks guys, I think I'll change the water from the main tank.
__________________
29 gal. main
15 gal. fuge
RemoraPro Skimmer
300 watts quad VHO
Mag 5 in fuge
1 MaxiFlo 900 main tank
2" Sand
12lbs. LR
1 Clown
1 Blue Green Reef
Shimp, snails and crabs
FlightRisk is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2004, 11:32 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Oct 2003
Location: PA
Posts: 1,869
Send a message via AIM to jamal-188
I just shut the retun pump off in my sump, drain the water from my tank, then use a ph and a hose to add water back to my tank.
__________________
jamal-188 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
change, sump

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Water change - sit for a week - cloudy after change satch Freshwater & Brackish - General Discussion 16 10-07-2008 06:58 PM
Whats the easiest way to do a water change with a sump Squado Saltwater Reef Aquaria 5 11-26-2006 07:27 PM
adding sump, water change? kukki Saltwater Reef Aquaria 4 05-30-2005 03:38 PM
Sump Clean and Water Change? (How To) revhtree Saltwater Reef Aquaria 3 11-06-2004 01:18 PM
Fuge/sump/water change container Stanley DIY Projects 4 07-28-2003 02:17 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 04:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.