Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-28-2013, 04:12 PM   #11
Aquarium Advice Addict
 
huma-huma's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: May 2011
Location: washington Pa
Posts: 5,257
I have 1 WP40 in my 125 with my evo750 and I know the power those wp40's have. your best bet may be to try and open up the rockwork some more. if your live rock is packed in tight and close to the glass it doesn't allow good circulation of water.
__________________

__________________
my 125g Sw...Round 2!http://www.aquariumadvice.com/forums...220171-33.html
ever see someone cut a 125g in half??
http://www.aquariumadvice.com/forums...-286438-4.html
huma-huma is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 04:29 PM   #12
Aquarium Advice FINatic
 
edwardclaxton's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 524
My tank id say it pretty open. The only glass its close to is the back glass. The front and thr rocks have probably 6 to 8 inches of space. And the rock from the sides one side it probably 10 to 12 inches and the other is about 6 to 8. I dont have my powerheads pointing down tho. They are pointed up because they blow sand everywhere. I guess I should mention my tank is under 6 months old. Do you think that might have somethibg to do with it?
__________________

__________________
edwardclaxton is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 04:54 PM   #13
Aquarium Advice Addict
 
huma-huma's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: May 2011
Location: washington Pa
Posts: 5,257
yeah these powerheads are way too powerful to point them down at the sand. what mode you keep them on? I run mine on W1 S1
__________________
my 125g Sw...Round 2!http://www.aquariumadvice.com/forums...220171-33.html
ever see someone cut a 125g in half??
http://www.aquariumadvice.com/forums...-286438-4.html
huma-huma is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 05:07 PM   #14
Aquarium Advice FINatic
 
edwardclaxton's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 524
I use the else mode on one and w1 on the other. I can only use w1 for now bc the impeller broke and it only spins on tbat mode. I ordered another but its shipping from hong Kong
__________________
edwardclaxton is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 12:18 AM   #15
Aquarium Advice FINatic
 
edwardclaxton's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 524
Hey ive been thinking could it be diatoms instead of detritus?
__________________
edwardclaxton is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 02:09 AM   #16
Aquarium Advice Addict
 
huma-huma's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: May 2011
Location: washington Pa
Posts: 5,257
I completely understand on the shipping. (took FOREVER to get mine) and If its moving with the waterflow, id doubt its diatoms. either upload a decent photo of it or google diatoms and compare.
__________________
my 125g Sw...Round 2!http://www.aquariumadvice.com/forums...220171-33.html
ever see someone cut a 125g in half??
http://www.aquariumadvice.com/forums...-286438-4.html
huma-huma is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 02:16 PM   #17
Aquarium Advice FINatic
 
edwardclaxton's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 524
Here is a picture after a few days. I did a water change cleaned the sand. They were back the next morning. So I used my siphon hose and sand vac to clean the sand into my sump. Which I had the end of my siphon in a filter sock. This is 2 days after. I did add some marco rock maybe 15 20 lbs. It was dry. But I did try to cure it over 8 weeks.
From the start:
I started with 50lbs of live 50 lbs of dry rock. Sand was dry about 2.5 in sand bed.
4 months later added this 15 to 20 lbs of dry rock. Ever since I added the new dry rock my sand has been doing this. Anu suggestions besides taking it out.

Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20131029_131100.jpg
Views:	128
Size:	31.1 KB
ID:	204817
__________________
edwardclaxton is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2013, 01:25 AM   #18
Aquarium Advice Addict
 
huma-huma's Avatar

POTM Champion
 
Join Date: May 2011
Location: washington Pa
Posts: 5,257
Check your phosphate levels and are you using RODI? Water
__________________

__________________
my 125g Sw...Round 2!http://www.aquariumadvice.com/forums...220171-33.html
ever see someone cut a 125g in half??
http://www.aquariumadvice.com/forums...-286438-4.html
huma-huma is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.