Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 02-27-2004, 07:22 PM   #11
AA Team Emeritus
 
reefrunner69's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663
Quote:
I don't think is the PC bulb. Because both bulb is working except that only half is working. That means one tube of the Daylight bulb is lighted up, and one tube of the Actinic is lighted up. Each bulb has 2 tube.
That definitely sounds like a bulb issue to my. If it were the ballast, it wouldn't light at all.
__________________

__________________
Kevin

Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2004, 10:36 PM   #12
member
 
Join Date: Oct 2003
Location: WI
Posts: 1,783
Who knows what it was bottom line is that that it went bad in two days and this is the first one i sold! The thing that made me angry that as a retailer there was absolutely zero support from the factory for me. In fact they do not have a phone number and there E-mail address is not set up! My supplier did not even know how they will handle warranty issues! I am staying very far from these hoods for now and would advise anyone to do the same. I had to send Boxster i new hood at a loss; this hits me hard as a small business and i cannot take the chance on these hoods again. What kind of business starts with no way to contact them? Sorry for the rant!
__________________

__________________
captivereefs is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2004, 12:09 AM   #13
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rosemount, MN
Posts: 1,091
Send a message via AIM to WarOrks15 Send a message via MSN to WarOrks15
WOW captive reef i have to say you have some of the best customer service i have seen. i have talk to you and you were vary helpful. i will be doing a lot more business with you in the near futrue.
__________________
A 46 gal bow front (Soft coral) reef tank with a 10 gal sump. And a 30 gal (SPS and Clam) reef tank hooked up to the sump of the 46 so they share water.
WarOrks15 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2004, 12:23 AM   #14
member
 
Join Date: Oct 2003
Location: WI
Posts: 1,783
Thanks! I try; may not always succed but i try!
__________________
captivereefs is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2004, 01:29 AM   #15
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Feb 2004
Location: Santa Barbara
Posts: 79
Boxster this may sound stupid but isn't the moon white (atleast as we see it). You said the moon lights were white instead of blue. That sounds right to me. Unless the light turns a blue color as it passes through the water in the ocean. I've seen both and thought the white was more accurate but I'm not an expert. Sorry to hear about the bulbs not working.
__________________
Oafboy182 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2004, 11:08 AM   #16
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Oct 2003
Location: Crystal Lake, Illinois
Posts: 219
Oafboy, yes the Moonlight is white. No iisue there except that I prefer it to be blue. I had my own DIY blue moonlight and it is more pleasing looking to me at night than the bright white LEDs. Too bright in my opinion for the tank of my size - 46g.

Ok, why I said it is probably not the bulb is that there are 4 wires on each 4-square pin bulb. Blue&black wires and Red&black wires. I believe the black is ground. The same goes to the Actinic bulb. What I did was to unconnect the 4pins connector, flip the bulb so that I hooked my 4 pins connector the other way. The pin that is used to connect the Red wire is connected to the blue wire now. The tube that is on the right is now on the left. So when I turned on the power, the tube that is on the right is always lighted up. No matter how I flip it, the left tube is always lighted up. That seem to correspond to the Blue/Black wires. So it make sense to me that one tube of both bulb is not working because the red wire is connected to one of the 2 pins at both bulbs.

Anyway, not sure their configuration is, just thinking that they may have 2 ballast. But not sure, that why I am so eager to talk to them to try to figure out what is wwrong. The bulb or anything else, but how????? Every electrical wire is hide behing the reflector so unless I dismantle the hood, I can't see the wiring.
__________________
Boxster is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2004, 11:15 AM   #17
AA Team Emeritus
 
reefrunner69's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663
Sounds like CurrentUSA has some work to do to get their act together!!!
__________________

__________________
Kevin

Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
current, light

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need help with my Current USA MH lights AndyH5512 General Hardware/Equipment Discussion 0 04-08-2007 11:41 PM
FS Current USA Bulbs CHBGator Archive 2 09-11-2006 06:31 PM
Current-USA LED MikeyB Saltwater Reef Aquaria 2 02-03-2005 02:57 PM
Current USA 420nm came today Brisc0 Saltwater Reef Aquaria 2 03-01-2004 10:18 PM
Current-USA to replace CSL??? HotSauce Saltwater Reef Aquaria 1 02-02-2004 10:01 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.