Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria

Join Aquarium Advice Today
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
Old 11-26-2002, 08:50 PM   #1
AA Team Emeritus
Join Date: Oct 2002
Location: Chatsworth, GA
Posts: 4,071
Send a message via Yahoo to loganj
Icecap woes

I need some advice on an Icecap ballast. I picked up two of them with the 110g tank. One is a 430 and has a large scorched spot on the circuit board. Perceptive fellow that I am, I quickly deduced that this was not a good thing and will send it back to Icecap for repair. The other is a 660. It seems in good condition. It was wired up to four 48" tubes. When I plug it in, and I have checked all the wiring, one of the bulbs will start to glow just for a second and then nothing. The ballast makes a bzzzt sound as you plug it in. I know they all make a noise on startup and wasn't too worried about that. Is there an easy way to test this thing? Could I wire it up to a couple of new NO bulbs to see if it will light them? I'm not sure the bulbs I have are any good and don't want to buy new VHO tubes just to check the ballast.
Logan J

loganj is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2002, 08:56 PM   #2
AA Team Emeritus
reefrunner69's Avatar
Join Date: May 2002
Location: Cedar Key, FL
Posts: 1,663
Are these new ballasts? Yes, you can plug in some NO bulbs to test them out.

BTW, we're in chat right now....


Visit Nature Coast Photography
reefrunner69 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2002, 09:40 PM   #3
Aquarium Advice Freak
Join Date: Jun 2002
Location: Lakewood, NJ
Posts: 471
I have the 660 Ice Cap ballast. When mine comes on I don't hear anything at all. If the NO bulbs don't work either I would send that back for repair also.

75 gal. Reef & 30 gal. Anemone Tanks.

I get paid for what I may have to do, Not for what I do!
EMS503 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2002, 11:27 AM   #4
Aquarium Advice Apprentice
Join Date: Nov 2002
Location: Rantoul, Illinois
Posts: 24
I have a 660 that did the same thing. Sent it in to Icecap for a tune-up. Works perfect now.
reefer_wannabe is offline   Reply With Quote


Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Icecap Ballest seaham358 General Hardware/Equipment Discussion 6 11-16-2005 03:59 PM
coralvue vs icecap MH steve r Saltwater Reef Aquaria 10 01-12-2005 03:30 PM
PFO vs Icecap? mrrrkva Saltwater Reef Aquaria 10 05-11-2004 08:47 PM
icecap 660 onebadgsx Saltwater Reef Aquaria 4 01-03-2004 08:51 PM
ARO ballast vs Icecap? Electrobes Saltwater Reef Aquaria 6 12-16-2003 10:22 AM

» Photo Contest Winners

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 01:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.