Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 07-23-2006, 12:44 AM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Aug 2005
Location: Canada
Posts: 96
Is my light burnt out?

When my 10,000K PC lamp turns on, I see a flash of yellow at the base of the lamp, but it doesn't fire up. It's only 3 months old and looks okay physically (no charring), thought it could possibly be the ballast?
__________________

__________________
15 gallon nano-reef (4 months old)
-pair of false percula clowns
-royal gramma
-convict blenny
-bubble coral
-clove polyps
-green hairy mushroom
-cleaner shrimp

pics
Genix is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 08:55 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Sadielynn's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,835
Sounds like the ballast is shot .
__________________

__________________
Sadielynn
Nanoreefing site
2 nanos
10 gallon ~6.5 gallon custom
Sadielynn is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 10:28 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
lando's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Savage, MN
Posts: 7,889
I agree, may be a ballast problem. I would discontinue use immediately and contact the manufacture.
__________________
Some people are like slinkies...they serve no real purpose yet can still bring a smile to your face when you push them down the stairs!:p
Have a great day! Brian
lando is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 01:28 AM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Aug 2003
Location: philadelphia. PA.
Posts: 2,679
If you have another lamp lying around, try it to eliminate that as a cause of the failure. Sounds like the ballast is shot to me too...Good luck.
__________________
Mike
MT79 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2006, 03:47 AM   #5
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Aug 2005
Location: Canada
Posts: 96
Quote:
Originally Posted by MT79
If you have another lamp lying around, try it to eliminate that as a cause of the failure. Sounds like the ballast is shot to me too...Good luck.
ah, why didn't i think of that? i'll try switching the actinic and 10,000k.

edit: definitely the bulb.
__________________
15 gallon nano-reef (4 months old)
-pair of false percula clowns
-royal gramma
-convict blenny
-bubble coral
-clove polyps
-green hairy mushroom
-cleaner shrimp

pics
Genix is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
light

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Burnt CF? scarf Freshwater & Brackish - Planted Tanks 3 10-18-2006 12:18 AM
Burnt Snail? StyleUK Freshwater & Brackish - General Discussion 0 03-30-2005 02:41 PM
Burnt Anenome!! flanque Saltwater & Reef - Sick Fish or Coral 9 06-20-2004 11:05 PM
burnt driftwood deli_conker Freshwater & Brackish - General Discussion 2 03-15-2004 09:32 AM
Burnt Driftwood smooth General Hardware/Equipment Discussion 3 02-10-2004 05:38 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.