Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-14-2010, 08:40 AM   #1
Aquarium Advice Freak
 
lbannie's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Upstate NY
Posts: 465
Mushroom Help

I just bought 2 mushrooms about a week ago, everything seemed fine, went to sleep, the next day 1 mushroom completely dissapeared! The rock it came attached to is still in the same spot. The other mushroom looked like it was shredded? Whitish center and purple things that look like octopus tentacles on the edge. I tried to get a pic and this is the best one. It's still in the tank, looks pretty much the same, maybe slightly bigger and more purple (was a purple mushroom) Do you have any ideas?? Do you think it's still alive??
Click image for larger version

Name:	0022.jpg
Views:	66
Size:	129.4 KB
ID:	25270 (it's in the center of rock)
__________________

__________________
lbannie is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2010, 09:30 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
they are alive but not happy. what are your parameters? what kind of lighting? how is everything else doing? still have the galaxia and the other corals listed in your "my tanks" link?
__________________

__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2010, 09:57 AM   #3
Aquarium Advice Freak
 
lbannie's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Upstate NY
Posts: 465
mr x- just tested....Nitrite 0ppm, Ammonia 0ppm, Ph 8.2, Nitrate between 0 and 5 ppm. Everything else is doing great.....any ideas
__________________
lbannie is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2010, 10:01 AM   #4
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
i'm thinking that they were shocked by the change of lighting.
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2010, 10:07 AM   #5
Aquarium Advice Freak
 
lbannie's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Upstate NY
Posts: 465
here are some pics of the other corals...how do they look to you? I forgot to say I have 2 39w daylight 2 39w actinics on the 30 gal tank.
Click image for larger version

Name:	029.jpg
Views:	45
Size:	214.8 KB
ID:	25275

Click image for larger version

Name:	030.jpg
Views:	45
Size:	207.3 KB
ID:	25276

Click image for larger version

Name:	031.jpg
Views:	47
Size:	212.6 KB
ID:	25277

Click image for larger version

Name:	033.jpg
Views:	50
Size:	214.4 KB
ID:	25278
__________________
lbannie is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2010, 10:21 AM   #6
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
they seem healthy. how long have you had them?
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2010, 10:25 AM   #7
Aquarium Advice Freak
 
lbannie's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Upstate NY
Posts: 465
a little over a month. I just got the mushroom last week, also with a kenya tree which looks great
__________________
lbannie is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2010, 11:04 AM   #8
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
ooh..get rid of the kenya tree quick! LOL you'll be sorry that invasive weed is in the tank.
meanwhile, i don't know what's wrong with the shrooms. i would try moving them to a different area of the tank. something with less light and flow perhaps. if the parameters aren't bad, it's the position (light, flow..etc.)
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2010, 12:19 PM   #9
AA Team Emeritus
 
Jimbo7's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 1,996
They are probably just stressed like Mr. X has said. If they were under drastically different lighting where you got them from, it can take them several weeks to completely photo-acclimate. Definitely keep them out of flow for now. Do you have and shrimp or something that might be crawling on them? If they aren't used to that, they will close up constantly.
__________________
Links to old builds:
12DX LED Build
Frag Tank (Fixed Link)
Dorm Pico Tank
Jimbo7 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2010, 04:06 PM   #10
Aquarium Advice Freak
 
lbannie's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Upstate NY
Posts: 465
Ok guys, now the mushroom that does not look so hot seems to have split!! There are 2 of them now...still looks the same only 2 with a definite space in between! I'll try to get a pic.....also I moved it to a spot that's darker in the tank...
__________________

__________________
lbannie is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
mushroom

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mushroom?? Dr_Doom2 Saltwater & Reef - Identification 25 02-17-2009 07:59 AM
Mushroom Nels22 Saltwater Reef Aquaria 3 08-15-2005 09:43 AM
mushroom help - anyone Fuvibo1 Saltwater Reef Aquaria 5 12-17-2004 01:12 PM
mushroom steve r Saltwater Reef Aquaria 2 11-20-2004 07:08 PM
Mushroom ? Dewey Saltwater Reef Aquaria 5 01-06-2004 12:03 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.