Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 07-22-2012, 11:21 PM   #1
Aquarium Advice Activist
 
JuanArti's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
My water is never clear!

Ever since I added these new lights and powerheads there is always some kind of particles in my water! I've played with my powerheads, added foam incase of bubbles, added activated carbon but still no signs of it getting better... What can I do?
__________________

__________________
JuanArti is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2012, 11:26 PM   #2
Aquarium Advice FINatic
 
bigben2057's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Henderson, NV
Posts: 600
Quote:
Originally Posted by JuanArti View Post
Ever since I added these new lights and powerheads there is always some kind of particles in my water! I've played with my powerheads, added foam incase of bubbles, added activated carbon but still no signs of it getting better... What can I do?
Like sand particles? Maybe your powerhead is pointing to much toward the sand? What kind of sand id you buy? Play sand?
__________________

__________________
bigben2057 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2012, 11:38 PM   #3
Aquarium Advice Activist
 
JuanArti's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
I bought live sand from my LFS when I started my tank up. I haven't added any other type of sand. I've messed with my power heads a d nothing seams to work
__________________
JuanArti is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 12:03 AM   #4
Aquarium Advice Freak
 
dlsrks's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Anniston, Alabama
Posts: 331
Do you have your powerhead pointed at the rocks?
__________________
DLSRKS
dlsrks is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 12:26 AM   #5
Aquarium Advice Activist
 
JuanArti's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
Kind of.. Why?
__________________
JuanArti is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 12:41 AM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Convict2161's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Planet Earth
Posts: 14,818
Quote:
Originally Posted by JuanArti
Kind of.. Why?
Could be kicking up debris settling on the rocks. My water was like that and I had to aim my PH's towards the top. At water change time I would blast the rocks for a little while with the PH's and shoot the rocks with a turkey baster before starting the siphon.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"When creating an aqua scape, strive for the beauty of imperfection, as its art and there is no wrong or right, it's left open for interpretation" James Findley
Convict2161 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 12:53 AM   #7
Macro Addict
Community Moderator
 
54seaweed's Avatar



POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Apr 2012
Location: Colorado
Posts: 7,529
I agree with Dino , point more upwards or around rock rather than direct
__________________
Save
54seaweed is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 01:35 AM   #8
Aquarium Advice FINatic
 
Jake337's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: MI
Posts: 644
I have a 1300 gph on my 55. Use to point it downwards and would always get the sand tornados on the bottom. Placed the ph in the middle facing straight/upward and my problems were solved.
__________________
Jake337 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2012, 12:14 AM   #9
Aquarium Advice Activist
 
JuanArti's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 139
I have 2 1050s in my tank. I have them on opposite sides. They're both pointing at the top or straight and still I'm getting a lot of sand..
__________________
JuanArti is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 12:23 AM   #10
Aquarium Advice Addict
 
22engine's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: RI
Posts: 1,276
Quote:
Originally Posted by JuanArti
I have 2 1050s in my tank. I have them on opposite sides. They're both pointing at the top or straight and still I'm getting a lot of sand..
I going to follow this as well I am having the same issue and its driving me crazy lol.
__________________

__________________
22engine is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
clear

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 02:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.