Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 01-19-2004, 06:00 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hartford CT
Posts: 87
Send a message via AIM to tpaparazzo
red slime

Man..Im getting killed with cyano...Its all over my substrate..

I use ro/di, I checked my phoisphates and there 0. All my levels look good. I feed once a day. Not overfeeding. I siphon with twater changes and then it comes back within an hour..

Please help

1 other questiuon..i have 100lbs of live rock.I had a tank of base rock abou 20lbs thats been out of water for awhile..It has a little green algae but for the most part its still white...What should i do to this rock before putting it in my tank...Boil it???

Thanks guys
__________________

__________________
tpaparazzo is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2004, 09:43 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Apr 2003
Location: chicago
Posts: 2,216
have ya tested your ro unit ?!?!? after i got mine all cyanos were gone in a few weeks
__________________

__________________
good luck keith
scuba_steve is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2004, 10:12 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Jul 2003
Location: California
Posts: 512
WHat about water flow and lighting? Any lighting upgrades recently? How long are they on? Are you getting any water movement over your substrate?
__________________
two11devan is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2004, 10:20 PM   #4
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hartford CT
Posts: 87
Send a message via AIM to tpaparazzo
i tested for phosphates in my ro..what else should i change..the only real change is that i started using kent pro buffer dkh and calcium each day..My alk and calcium look ok....It seems when i started addin each day is when i started f=getting the slime
__________________
tpaparazzo is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2004, 10:23 PM   #5
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Jul 2003
Location: California
Posts: 512
What about lighting and water flow? Also, it is highly reccommended never to add anything to your tank without testing for it first. I have no Idea if you did or not, just trhowing that out there
__________________
two11devan is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2004, 10:24 PM   #6
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hartford CT
Posts: 87
Send a message via AIM to tpaparazzo
also my lighting is on 8-9 blue act then i turn on the full spectrum at 9.00am and then at night i shut off the full spectrum at 8:00 and the blues at 9:00pm....They are custom sealife power compacts..I have a 75gallon tank (jetstreme by marineland) and 2 powerheads one on each side..Should i add another power head..
__________________
tpaparazzo is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2004, 10:26 PM   #7
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Jul 2003
Location: California
Posts: 512
I would try to adjust them so that at least one gets some good flow over your substrate...I had a nasty red slime problem for a couple of weeks and redirecting my powerheads help it alot. Its all gone now!
__________________
two11devan is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2004, 10:58 AM   #8
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Aug 2003
Location: Hartford CT
Posts: 87
Send a message via AIM to tpaparazzo
thanks for your help..I will adjust them and see
__________________

__________________
tpaparazzo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
red slime, slime

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Red slime all over !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dr. Dai Phan Saltwater & Reef - Getting Started 24 08-05-2009 10:48 PM
Help with Red Slime weemanpow3 Saltwater Reef Aquaria 5 08-09-2007 04:17 PM
Has Anoyone used this for Red Algae? ULTRALIFE RED SLIME RubixCube Saltwater Reef Aquaria 1 01-22-2004 12:04 AM
Red Slime? AngelFish_03 Saltwater Reef Aquaria 2 10-13-2003 01:13 AM
Red SLIME :( Salt4Us Saltwater Reef Aquaria 15 09-27-2003 03:20 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.