Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 08-03-2004, 12:07 AM   #1
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Feb 2004
Location: Crete Illinois
Posts: 656
RO /DI Unit. Is this any good?

Saw this on E-bay and was wondering if anyone else has one and how are they? Seems like a good price. But that "you get what you pay for" thing is gnawing at me....LOL

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...316282560&rd=1

Mike
__________________

__________________
125 Gal-35 Gal Wet/Dry-Tetra-Tec PF500 HOB Filter
(3) AuquaClear 301 Powerheads-600 GPH Circulating Pump
Automatic Tempature Controller
5-6 Inch Sand Bed-200+ lbs of LR
Sparky is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2004, 12:10 AM   #2
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: May 2004
Location: Miami, FL
Posts: 77
We got that same unit off Ebay. it makes 2.5 g at full pressure, when the tank is empty it slows down to a trickle and takes about 2 hours to fill back up. Enough for top off. Otherwise no problems.
__________________

__________________
SpeckledGrouper is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2004, 12:10 AM   #3
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: May 2004
Location: Miami, FL
Posts: 77
We got that same unit off Ebay. it makes 2.5 g at full pressure, when the tank is empty it slows down to a trickle and takes about 2 hours to fill back up. Enough for top off. Otherwise no problems.
__________________
SpeckledGrouper is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2004, 12:13 AM   #4
Moderator Emeritus
 
Join Date: Sep 2003
Location: Indiana USA
Posts: 2,694
I got the exact same thing for $63.99 Works awesome. Aquasafe Canada is well liked on here.

I ended up buying the filters and had to get a booster pump so it cost more.

TDS of 1 on the final satge.
__________________
*180 gal Display, 100 gal basement sump, 33 gal refugium, 3x250 MH, 2x160 VHO actinics, zoos, some softies, LPS & lots of acros and other SPS.
*100 gal prop tank plumbed into main system w/ 2x96 PC lights and 1x150 MH,
ellisz is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2004, 12:14 AM   #5
Moderator Emeritus
 
Join Date: Sep 2003
Location: Indiana USA
Posts: 2,694
BTW, I don't use the pressure tank. I just dump mine in a 32 gal container.
__________________
*180 gal Display, 100 gal basement sump, 33 gal refugium, 3x250 MH, 2x160 VHO actinics, zoos, some softies, LPS & lots of acros and other SPS.
*100 gal prop tank plumbed into main system w/ 2x96 PC lights and 1x150 MH,
ellisz is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2004, 12:22 AM   #6
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Feb 2004
Location: Crete Illinois
Posts: 656
Wow, thanks for the quick replys. I was thinking of putting it in the crawl space right under the tank. This way it is out of sight, then use a top off system to control it.

Are the caartriges easily available?
Do they "expirez' quickly? Well I guess that depends on your water quality to start with.

Anyway thanks for the info.

Mike
__________________
125 Gal-35 Gal Wet/Dry-Tetra-Tec PF500 HOB Filter
(3) AuquaClear 301 Powerheads-600 GPH Circulating Pump
Automatic Tempature Controller
5-6 Inch Sand Bed-200+ lbs of LR
Sparky is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2004, 02:06 AM   #7
cj10488
Guest
 
Posts: n/a
Go with AquaSafeCanada for the Ro/Di.. There is another Person "FilterDirect" The prodoct is ok... Mine came with 2 partially clogged filters and Was told to remove 1 and it would be ok... I bought a 6 stage ro/di.. If I wanted a 5 stage I would have went and bought one LOL... FWIW Stay far away from Filterdirect and go with Aquasafecanada... Better customer service and probably better product..

James
__________________
  Reply With Quote
Old 08-03-2004, 06:32 AM   #8
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Jan 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 471
I am happy with my FilterDirect RO/DI unit, I'm sure you'll do fine with either...
__________________
hey half the fun is dreaming it up!
srgetz is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2004, 08:58 AM   #9
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 329
I have the Filter direct one as well. After I run it for 15 seconds I get 0 TDS. I like it better then that one, because it has a clear DI cartridge so you can see when it needs to be changed.
__________________
CBRGuy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2004, 09:40 AM   #10
Aquarium Advice Addict
 
Fluff's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: West Virginia
Posts: 11,423
I also have a six stage unit from Filterdirect/ebay. I've had no problems with it.
__________________

__________________
~Cindy
Fluff is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
unit

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RO unit, is it good for me? stratmaster General Hardware/Equipment Discussion 8 07-19-2009 04:37 PM
Good Ro or RO/DI unit catmel General Hardware/Equipment Discussion 4 09-24-2008 12:40 AM
Would this be a good RO/DI unit? dheck General Hardware/Equipment Discussion 15 01-25-2008 12:38 PM
Is this a Good RO Unit? drillsar Saltwater & Reef - Getting Started 6 05-23-2006 12:13 AM
is this a good ro/di unit? vsnsofadrgn General Hardware/Equipment Discussion 12 01-25-2006 09:57 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.