Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 01-19-2013, 04:48 PM   #11
Aquarium Advice Addict
 
Daniel Fishy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Jupiter Fla
Posts: 1,178
Quote:
Originally Posted by willbratz View Post
We can't do mangroves in Florida. It's illegal to cut them, unless you are a licensed arborist. If I could I certainly would love to have a few for my sump...
Find the seeds floating in the intercostal. When mine get to big I'm going to plant them and find some more which you probably know there floating all around in summer.
__________________

__________________
Daniel Fishy is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 05:35 PM   #12
Aquarium Advice FINatic
 
willbratz's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brandon, Florida
Posts: 769
Quote:
Originally Posted by Daniel Fishy View Post

Find the seeds floating in the intercostal. When mine get to big I'm going to plant them and find some more which you probably know there floating all around in summer.
Yeppers
__________________

__________________
willbratz is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 01:07 PM   #13
Aquarium Advice FINatic
 
Dimdim's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 862
How should i merge the two tanks? I was thinking one my 40 gal is cycles can i just start acclimating all my livestock from my ten ? And then just put them all in at once? I have two chromis, a peppermint shrimp 5 snails two frags lps frogspawn and sps gsp also a mushroom colony
__________________
Dimdim is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 01:32 PM   #14
Aquarium Advice Addict
 
TommyP's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Long Island, NY
Posts: 1,227
Quote:
Originally Posted by Dimdim View Post
How should i merge the two tanks? I was thinking one my 40 gal is cycles can i just start acclimating all my livestock from my ten ? And then just put them all in at once? I have two chromis, a peppermint shrimp 5 snails two frags lps frogspawn and sps gsp also a mushroom colony
Sounds about right, just make sure your tank is fully cycled before adding anything in.
__________________
Salt Life
55g Reef tank
30g Freshwater tank
TommyP is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 01:39 PM   #15
Aquarium Advice FINatic
 
Dimdim's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 862
Awesome !! I cant wait to get my peppermint shrimp in the new tank, hes gonna love the few apatasia that came in on some lr! If my params are the exact same, should an acclimation still be followed?
__________________
Dimdim is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 01:54 PM   #16
Aquarium Advice Addict
 
TommyP's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Long Island, NY
Posts: 1,227
Yes, always acclimate any livestock you put in to your DT. Especially inverts/ they are very sensitive to change.
__________________
Salt Life
55g Reef tank
30g Freshwater tank
TommyP is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 01:59 PM   #17
Aquarium Advice FINatic
 
Dimdim's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 862
Awesome! Thanks ! Heres my ammonia test what u think its at?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-2626656911.jpg
Views:	52
Size:	75.6 KB
ID:	145623  
__________________
Dimdim is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 02:13 PM   #18
Aquarium Advice Addict
 
TommyP's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Long Island, NY
Posts: 1,227
Quote:
Originally Posted by Dimdim View Post
Awesome! Thanks ! Heres my ammonia test what u think its at?
Viewing that photo on the monitor here at work, looks like it's at 0 to me.
__________________
Salt Life
55g Reef tank
30g Freshwater tank
TommyP is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 02:29 PM   #19
Aquarium Advice FINatic
 
Dimdim's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 862
Monitor at work nice! Lol my nitrites are now 0 and my nitrates are about40 ppm, should i do a 3 gallon water change and start transferring? I dont want to rush but it looks as though my cycle is over? My tank has been up 10 days. Diatoms are very minimal, but i had a spike of about 5 ppm of ammonia the very first day
__________________
Dimdim is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 03:00 PM   #20
Aquarium Advice Addict
 
TommyP's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Long Island, NY
Posts: 1,227
Quote:
Originally Posted by Dimdim View Post
Monitor at work nice! Lol my nitrites are now 0 and my nitrates are about40 ppm, should i do a 3 gallon water change and start transferring? I dont want to rush but it looks as though my cycle is over? My tank has been up 10 days. Diatoms are very minimal, but i had a spike of about 5 ppm of ammonia the very first day
I would wait a little longer. Do a pwc and retest. You don't want to add fish/etc with high trates.
__________________

__________________
Salt Life
55g Reef tank
30g Freshwater tank
TommyP is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.