Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 12-30-2004, 11:36 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sierra Vista, AZ
Posts: 50
tank automation

i am looking into getting x10 modules to automate my tank as much as possible. I would like to have my computer run all of the lights and if possible water flow (change of flow direction) maybe even monitor water levels and more. Does anyone have input or experience with this?
__________________

__________________
33w_fish_guy
33w_fish_guy is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2004, 02:58 AM   #2
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Sep 2004
Location: Davis, CA
Posts: 429
Why computerize the lights? Thats just asking for trouble. And X10 can be spotty, especially on noisy circuits.
__________________

__________________
55g reef, 2x250W 10k MH + 2x96W PC actninc, 10g sump, AquaC Urchin skimmer, 65lbs LR

xenia, mushrooms, wels. open brain, fungia radiata (orange), green eyed zoos

flame angel, mated pair of false perc, 6-line, firefish

20gH electric yellow cichlid
theatrus is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2004, 11:40 AM   #3
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sierra Vista, AZ
Posts: 50
thanks, I'll rethink everything
__________________
33w_fish_guy
33w_fish_guy is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2004, 12:05 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Salttanker's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Prosper, TX.
Posts: 1,297
I like the idea. I would love to have everything automated as well.

Mike
__________________
Salttanker is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2004, 07:45 PM   #5
Moderator Emeritus
 
Join Date: Dec 2002
Location: Franklin, TN
Posts: 3,968
I read something about that...I can't seem to find the article, but I know I was looking for auto-topoff info at the time.
__________________
Bearfan is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2004, 09:50 PM   #6
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Dec 2004
Location: San Diego
Posts: 307
Hey Look at some compact PLC. I' saving up to get a Siemens LOGO. Every In/Output can handle 10A and it comes with Analog In/Outputs for Temp Sensors. The programming Software is free and if you don't want to use your computer you can programm the logo over the built in display.
__________________

__________________
Emancipate yourself from mental slavery,
No one but ourselves can free our minds.
Bob Marley
swissfish is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tan

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X-10 automation and reef tanks skennelly General Hardware/Equipment Discussion 8 10-20-2005 09:27 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 03:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.