Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Reef Aquaria
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-10-2013, 11:33 AM   #1
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
Turbo snail gone a browny colour...last legs?

Hi all, first post!
I had 4 turbo snails, about 2 months old, plenty of algae to eat, water parameters spot on, then one-by-one they dropped off. They seemed to get very sluggish, move very little for days, and when they were on the glass you could see their undersides were more of a dirty brown[/B] as opposed to the creamy colour they normally are. Any suggestions as to what's going wrong?

Thanks in advance,

Drew
__________________

__________________
drew_the_shmoo is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 12:02 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Flaxon-Waxon's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 2,788
What are your parameters currently at?
__________________

__________________
Flaxon-Waxon is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:35 PM   #3
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
I don't know what my parameters are exactly. I just take water samples into my lfs and they check everything for me. Everything seems fine and they've told me my water is how it should be. Slight amounts of nitrate but that was when it was due a water change so that should've sorted that. Everything else in the tank, including the cleaner shrimp seems fine.
__________________
drew_the_shmoo is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:45 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Flaxon-Waxon's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 2,788
How long has your tank been running for and do you use tap water or RODI?
__________________
Flaxon-Waxon is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 02:26 PM   #5
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
It's been running for about 3 months or so now. I always top it up with RO from the lsf, and the saltwater is consistently from them too.
__________________
drew_the_shmoo is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 02:32 PM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Flaxon-Waxon's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 2,788
Did it fully cycle? I would invest in a saltwater test kit too, it will make trouble shooting easier for you as oppose to relying on your LFS...
__________________

__________________
Flaxon-Waxon is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
colour, legs, snail, turbo, turbo snail

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 02:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.