Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - General Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 12-19-2013, 05:17 PM   #1
Aquarium Advice Activist
 
SpellEcho's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ontario
Posts: 130
Do you think my heater is broken?

I have this 50w heater set up in my 20 gallon for about 4 days now and the temperature is at 68 degrees and won't go any higher. I recently noticed that the colour isn't consistent so I thought maybe it got broken on the move here? Any ideas, has anyone seen this before?

Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20131219_161718.jpg
Views:	53
Size:	60.6 KB
ID:	212698
__________________

__________________
SpellEcho is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2013, 05:51 PM   #2
AA Team Emeritus
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,067
Does it seem to be clicking on? With the discoloration under the glass I would probably just buy a new one. Being a 50W they can be picked up for fairly cheap.

I had a 300w that looked similar and darn near caught my house on fire. Was doing a water change and noticed some smoke coming out from where it was discolored like yours. Luckily I was swapping it out with an inline heater and just tossed it.

If it is on the inside of the glass (hard to tell, I see bubbles on the bottom but look like they are on the outside) I'd play it safe and just replace it.
__________________

__________________
meegosh is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2013, 05:58 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
 
Fishguy1111's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: nonya
Posts: 548
I had the same tetra heater, they stink. Mine broke a week after I got it. I would get a better one
__________________
40 Breeder Planted.
Fishguy1111 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2013, 09:03 PM   #4
Aquarium Advice Activist
 
SpellEcho's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ontario
Posts: 130
Quote:
Originally Posted by meegosh View Post
Does it seem to be clicking on? With the discoloration under the glass I would probably just buy a new one. Being a 50W they can be picked up for fairly cheap.

I had a 300w that looked similar and darn near caught my house on fire. Was doing a water change and noticed some smoke coming out from where it was discolored like yours. Luckily I was swapping it out with an inline heater and just tossed it.

If it is on the inside of the glass (hard to tell, I see bubbles on the bottom but look like they are on the outside) I'd play it safe and just replace it.
The red light has been on since I put it in the tank, I don't think that it ever shut off. I put my other one in there it's only a 15w but the water has at least gone up a few degrees so It looks like I will be buying another one.

Thank you for your help
__________________
SpellEcho is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners







All times are GMT -4. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×