Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - General Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-11-2013, 01:28 PM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Dave9365's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 30
Help!!

Set up a 2000l/h external canister on my 250l tank..it has been running for 24hrs but water is cloudy?!
(The water was clear before I put this filter on when I was running a 900l/h trickle filter in the hood)

What could be going on? Surely it should have been crystal clear after a few hours? I'm really confused?!
__________________

__________________
Dave9365 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 01:30 PM   #2
Aquarium Advice Apprentice
 
Dave9365's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 30
Oh..I've also started running the 900l/h filter as well just to try and clear the water but doesn't seem to be clearing after 2-3 hrs
__________________

__________________
Dave9365 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 01:32 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
aquandrew's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: waconia minnesota
Posts: 1,803
did you transfer the filter media over? if not you are more than likely going through a bacterial bloom
__________________
aquandrew is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 01:46 PM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Dave9365's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 30
Yer I transferred media over and squeezed out all the mechanical media over the new stuff. That's why I'm confused. It should have been straight forward. I did have a bit of difficulty priming the pipes of the new canister filter and it shot out a load of air into the tank but that shouldn't be it? Should it? Lol :/
__________________
Dave9365 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 02:37 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
aquandrew's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: waconia minnesota
Posts: 1,803
no it shouldn't be cloudy, is there anything else in the tank you've changed? moving around substrate? added new fish? did you only squeeze the old filter media? that might not have been enough, normally you run both for at 4-6 weeks and then take the old filter off.
__________________
aquandrew is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 03:12 PM   #6
Aquarium Advice Apprentice
 
Dave9365's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 30
No nothing else has changed. I put all the bio balls, ceramic rings and carbon out of old filter into new one and then squeezed all 4 wool pads over the new pads in the new canister plus priming the new filter with aquarium water from the tank. That should have been sufficient to get the filter going. Ive done it before and never had a problem. I am now running both the filters so hopefully it will clear up. All my parameters are fine tho. P.h 8.0 - Ammonia 0 - Nitrite 0 - Nitrate 10 kh and gh are fine as well. Really annoyed and confused cuz I just want my clear water back lol
__________________

__________________
Dave9365 is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners







All times are GMT -4. The time now is 09:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×