Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - General Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-05-2007, 02:50 AM   #1
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,254
Help Fix My XP3

Maybe I am not situating it properly, but I do not know how to do that if that is the case.

When I hear a loud rattling in my filter I know it's not functioning properly. Opening it up always reveals the impeller cover has come loose and is sitting lopsided. I situate it back in place and it seems to sit tightly, but a few days later, I get the same rattling and fine the cover lopsided again.




This is the impeller cover.



This is the rotor, shaft, bearing, but when the impeller cover is lopsided, the shaft is always attached to it. Is that normal? Like I mentioned, I slide the shaft back in and the impeller locks into place.

Could something else be worn out, causing the impeller cover to come off repeatedly? I'm pretty sure I'm putting it down as a snug fit as I can't easily turn it the opposite direction and pop it off.

This is a relatively new unit, three months old. Any suggestions would be greatly appreciated.[/img]
__________________

__________________
theotheragentm is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 04:25 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashland KY
Posts: 1,918
Send a message via Yahoo to tropicfishman
sounds like the bore inside the impellar is damaged ( where the shaft slides through ) you can try replacing the impellar, shaft and all, and see if that stops it
__________________

__________________
I love my clown loaches and red tail shark!!! lol
tropicfishman is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:01 AM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,254
So basically, the pin is sliding off the impeller and it shouldn't be and that's why I'm finding it attached to the impeller cover?
__________________
theotheragentm is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 10:34 AM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ashland KY
Posts: 1,918
Send a message via Yahoo to tropicfishman
exactly
__________________
I love my clown loaches and red tail shark!!! lol
tropicfishman is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 11:29 AM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,254
Okay. I'll take a look at it and see next time it happens. The weird thing is that the shaft was always attached to the cover. I never bothered to check why it was this way as I never looked at the parts breakdown until I realized it might be a problem more than me just not putting it back together properly.
__________________
theotheragentm is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
xp3

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do you fix a Powerhead? Lonewolfblue General Hardware/Equipment Discussion 5 11-30-2006 06:44 AM
how are my levels and how do I fix maryann28 Freshwater & Brackish - General Discussion 4 05-08-2005 09:00 PM
How to fix coral to LR? kwan Saltwater Reef Aquaria 10 07-12-2004 03:01 PM
Just curious if there is anything I should fix? noteworthy Freshwater & Brackish - Getting Started 12 02-23-2004 12:35 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.