Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - General Discussion
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-20-2019, 07:16 PM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 20
Reuse Quarantine Tank

I purchase some neon tetra and place them in quarantine for 4 weeks. I treated with Aquarium Co-Op trio of meds and of the 25, I lost 5. Today I moved the rest to my main display tank and they are the first tenants.

I'll be getting another batch of neon tetra and was wondering can I use the same quarantine tank as is or do I need to disinfect it and start over again? I planned on doing at least a 50% water change in the QT (10g) and waiting a week before I get the next batch.
__________________

__________________
twodaend is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2019, 02:55 PM   #2
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 114
Always restart your quarantine tank. It gets rid of any unknowns if something happens.

You might not be risking your main tank by reusing your QT tank but you risk the new fish going in it. A 10gal is super easy to clean and start fresh for new fish.
__________________

__________________
50Gal Planted- 10Gal RCS Planted
6 Julii corys, 4f 2m Furcata Rainbows, 2f 1m Bose Rainbow, 3 mystery snail
Lokilow is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2019, 10:12 PM   #3
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 40
I keep a few sponge filters going in my tanks so I always have a sponge filter for a QT tank.

After quarantining I boil the sponges
__________________
jmarcf is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
quarantine, quarantine tank, tan, tank

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New tank - Can I reuse rock? Ramseyawad Freshwater & Brackish - Planted Tanks 1 04-03-2012 09:06 PM
Betta, Dropsy - Can I reuse planted tank ? joannde Freshwater & Brackish - General Discussion 12 08-30-2008 01:39 AM
When switching from FW, can I reuse my gravel and rocks? runway1 Saltwater & Reef - Getting Started 4 01-05-2005 06:27 PM
How to clean and reuse filter media rdefino Saltwater & Reef - Identification 3 12-05-2004 11:49 AM
can you reuse old live sand?? b3noodles Saltwater Reef Aquaria 5 05-11-2004 11:21 AM







» Photo Contest Winners







All times are GMT -4. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×