Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-04-2011, 09:47 PM   #1
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Algae problem?

So I set up my new 220 gallon sw aquarium about 4 days ago. I am starting to see yellow algae (I think) growing on my live rock, also the top layer of my live sand is turning the same color as the rock. Is this algae and it is normal? I tested my water last night and 0 ammonia, nitrate, and nitrite levels. Ph is 8.2. I'm new to the sw world and will probably be asking a bunch of questions.
__________________

__________________
Triggerman is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 11:02 PM   #2
Aquarium Advice Freak
 
all4wheels2's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Colorado
Posts: 310
Is it yellow or brown? Brown algae are called diatoms and they are normal after the startup of a new tank.

If it truly is yellow, then I can't help you lol. I've never seen yellow algae
__________________

__________________
Don't try to fix something that isn't broke. You just might end up breaking it

30g FOWLR Tank
8g Mantis Shrimp Tank
all4wheels2 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 11:26 PM   #3
Aquarium Advice Newbie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
It has a yellow/brown tint. If it helps I used my Lfs's reef water ( about 200 gallons ) to set up my aquarium
__________________
Triggerman is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
algae

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my new lighting causing my hair algae problem? edmond Saltwater Reef Aquaria 32 10-20-2011 05:09 PM
cycled tank, possible algae problem? bubbles10 Freshwater & Brackish - General Discussion 6 09-20-2011 09:37 PM
Algae problem Loach23 Saltwater & Reef - Identification 3 08-22-2011 06:05 PM
Algae problem xfactor6699 Freshwater & Brackish - General Discussion 8 08-03-2011 07:25 PM
Algae problem help dax352 Saltwater Reef Aquaria 7 07-01-2011 08:35 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 01:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.