Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 05-25-2012, 09:26 PM   #1
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 329
cant figure out my problem?

So i have had a tank running for 4 almost 5 weeks now. Tank is cycle so i put 4 damsels in the tank. well couple started fighting which 2 die. then one like stess and die. So i had one left. well all a sudden he look stress and die. Any time i pull a damsel in i get like 2 days and they die. Cant any one answer that? I mean my ph is 8.3 my ammonia like .0 maybe a like but like nothing. nitrates are 0. sat level is 1.024 temp is 77. could i have to much fliting of the water or something cause i put 5 hermit crab in when i had the one damsel and they came out of the shell and die within 12 hours too. mean i have 2 hangon fliter a 50 and a 20 by marineland. 50 has a nitrate and phosphere aborb bags in it. i have a 500 gph power head too.i have a dual t 5 light. i have 20 pounds of life rock and 5 pounds man made. 20 pounds of crush coral on the bottom. i cant figure it out of why everything keeps dieing. i even have green algea growing too. plz someone help me cause i dont want to give up but also dont want to keep killing fish.
__________________

__________________
honeysuckle11 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2012, 09:49 PM   #2
Aquarium Advice FINatic
 
JustinKBreen's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Beaumont, CA
Posts: 512
I am no expert but it sounds like something might have poisoned the tank... Any chance you got glass cleaner or something in your tank that doesn't belong? Dying in two days seems a bit fast for any sort of illness.
__________________

__________________
JustinKBreen is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2012, 09:54 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
 
Rich42082's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 527
Your tank might still be cycling. What test kit are you using? Test kit might be giving false readings of ammonia.
__________________
Rich42082 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2012, 09:55 PM   #4
Aquarium Advice FINatic
 
Rich42082's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 527
Also, how are you acclimating your fish?
__________________
Rich42082 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2012, 10:12 PM   #5
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 329
Well my master api test kit test fine and my lfs store test fine, if my tank was posion my cleaner how do I go about fixing it? Do I need to empty the tank out and start over and how could I tell?
__________________
honeysuckle11 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 04:06 AM   #6
Aquarium Advice Apprentice
 
Perrdav's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Shaw AFB, SC
Posts: 12
Are you sure the tank cycled? Seems like you should have some nitrates in there if it had...how did you cycle the tank?
__________________
Perrdav is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 06:42 AM   #7
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 329
I let my tank run for 3 weeks and I tried adding starter fish.
__________________
honeysuckle11 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 09:03 AM   #8
SW REEF 18+ YEARS
Community Admin
 
melosu58's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Oct 2004
Location: Virginia
Posts: 38,249
Cycle your salt tank - Aquarium Advice

The above is a link on cycling a SW tank. It also explains why you should never cycle a tank with live fish. If it was me I would think about starting over but as I mentioned read that link and follow it`s direction. JMO
__________________

SITE ADMINISTRATOR

You can view many of my fish and corals in my photo albums in my profile.

View my tank


AA Community Rules|AA TOS

Forums 101 - posting, accounts, basics
melosu58 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 09:08 AM   #9
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 329
Yea that what I did. I had empty my tank wash everything with water and vinger and started all over. I was told to just put my live rock in a bucket with a power head for a couple days and switch out the water and do it again before putting it in the tank. Is that true will it work if I did have chemical in the tank. I mean I found out 2 thing my mom sprayair freaher a lot cause I seen her and yell at her lol and chemcal to clean the tables. Cause my tank has a open lid which I'm going to gat a close lid now.
__________________
honeysuckle11 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 08:39 PM   #10
Aquarium Advice Addict
 
Terrance's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Seattle
Posts: 2,577
Quote:
Originally Posted by honeysuckle11 View Post
I let my tank run for 3 weeks and I tried adding starter fish.
For those 3 weeks, what was your source of ammonia? Did it come from the live rock die-offs? What was the water test readings after the first 3 weeks?

Quote:
Originally Posted by honeysuckle11 View Post
Yea that what I did. I had empty my tank wash everything with water and vinger and started all over. I was told to just put my live rock in a bucket with a power head for a couple days and switch out the water and do it again before putting it in the tank. Is that true will it work if I did have chemical in the tank. I mean I found out 2 thing my mom sprayair freaher a lot cause I seen her and yell at her lol and chemcal to clean the tables. Cause my tank has a open lid which I'm going to gat a close lid now.
Unless your mom's hairspray is crazy strong fumes, then it shouldn't affect your water. Before you start all over and take apart your tank for cleaning, be 100% certain that your tank has completed cycled. If you cycle it, take out the phosphate and nitrAte absorbers so that it doesn't skew the nitrAte test readings.
__________________

__________________
Kind Regards,
Terrance
Terrance is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
problem

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 01:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.