Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-07-2013, 11:47 AM   #1
Aquarium Advice Addict
 
Stlrockguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Springfield, Missouri
Posts: 1,179
I just tested my water and my ammonia, nitrites, and nitrates are at zero. My ammonia never went pass .25. The live rock was from an established but I know there had to been a lot of die off. I also put Dr Tim's Eco balance in it.
__________________

__________________
Stlrockguy is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 02:20 PM   #2
SW REEF 18+ YEARS
Community Admin
 
melosu58's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Oct 2004
Location: Virginia
Posts: 38,249
It usually takes a week or two to start. How much time has elasped from the start?
__________________

__________________

SITE ADMINISTRATOR

You can view many of my fish and corals in my photo albums in my profile.

View my tank


AA Community Rules|AA TOS

Forums 101 - posting, accounts, basics
melosu58 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 02:35 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Stlrockguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Springfield, Missouri
Posts: 1,179
1 week. I see algae die off on my rock,it was fully cured but sat for a couple weeks with no circulation and at a temp of 72. the ammonia went up to .25 for a few days but I tested it today and it was back to 0
__________________
Stlrockguy is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 02:36 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Stlrockguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Springfield, Missouri
Posts: 1,179
I started getting ammonia readings 2 days after I put in the live rock and sand
__________________
Stlrockguy is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 02:48 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Stlrockguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Springfield, Missouri
Posts: 1,179
Could my tank be cycled already. All my reading are still at zero. Ammonia was up to .25 for a few days then nothing. I'm getting small amounts of algae growth on the cured live rock.
__________________
Stlrockguy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 10:24 AM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Stlrockguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Springfield, Missouri
Posts: 1,179
My ammonia went up to 1ppm yesterday and now it dropped back to .25 today. Is this normal. No nitrites or nitrates
__________________
Stlrockguy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 12:44 PM   #7
Aquarium Advice Addict
 
Ingy's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Comox, BC, Canada
Posts: 1,837
There is something wrong with your tests. If you HAD ammonia, but most of it is gone after 1 day, then there has to be either nitrite or nitrate remaining.
As well, the ammonia level should continue to drop. the ammonia eating bacteria don't stop eating while there is still food on the table.
__________________
Ingy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 01:18 PM   #8
Aquarium Advice Addict
 
Stlrockguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Springfield, Missouri
Posts: 1,179
I have about 170# of live rock that was cured but sat in tubes for 2 weeks at room temp and with no power heads. I put 2 chromises in Wednesday to help cycle the tank and they are doing great. Eating good, very active
__________________
Stlrockguy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 01:18 PM   #9
Aquarium Advice Addict
 
Stlrockguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Springfield, Missouri
Posts: 1,179
Plus the rock has some hair algae on it. Could this be affecting my cycle
__________________
Stlrockguy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 01:32 PM   #10
Aquarium Advice Addict
 
Ingy's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Comox, BC, Canada
Posts: 1,837
Not affecting the cycle very much, but that would explain where all the nitrates went.
__________________

__________________
Ingy is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.