Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 12-18-2013, 04:27 AM   #1
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 150
Cycling question :/

Hello..here i go again with new thread :s Im the one with a 15 gallon tank and i did a stupid mistake and i put a damsel to start cycling from 3 weeks ago i did a test yesterday and this is my results: nitrite and nitrate 0 ph 7.5 but i did a test before putting my fish and my result was nitrat 10 ph test 8.5 nitrit test 0.0 i didn't get the ammonia test yet im going to get it today so im little confused here
__________________

__________________
ch-b is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 05:39 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Bectan01's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: melbourne, australia
Posts: 1,930
I am also confused by your tests! You couldn't possibly have a reduced nitrate reading without a water change so something's a miss there. To have your ph swing from 7.5 to 8.3 is huge - you want that to be stable (8.0-8.2) what's you tank set up look like, what were you using to cycle the tank?
__________________

__________________
Bectan01 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 06:44 AM   #3
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 150
Well before putting the damsel fish i did a test and the results was nitrat 10, ph test 8.5, nitrit test 0.0 and i then i went to the pet store and he told me to put a damsel fish and that's was my mistake so i did put it and wait for a 3 weeks and do a test again and my results are nitrite 0 and nitrate 0 and ph 7.5 o.O so that's why im confused and my setup is little skimmer and a heater and a wave maker and a filter my system is FOWLR
__________________
ch-b is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 09:47 AM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Stlrockguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Springfield, Missouri
Posts: 1,179
Putting the damsel in didn't hurt anything. Some people cycle their tanks with hardy fish as an ammonia source.
__________________
Stlrockguy is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 10:56 AM   #5
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 150
My question is here i don't know if my cycle is completed or no :S
__________________
ch-b is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 11:35 AM   #6
Aquarium Advice FINatic
 
Rmckoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 919
The only way to tell is if you have previously tested high ammonia , then nitrites , then nitrates .
The way to know for sure before adding live stock is to add a raw shrimp and if your ammonia levels are 0 ppm in 24 hrs your good to go ,
If not you have more time to wait
__________________

__________________
Rmckoy is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cycling, question

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 07:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.