Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-10-2012, 01:23 PM   #131
AA Team Emeritus
 
Ziggy953's Avatar



POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2006
Location: Owings Mills, Maryland
Posts: 9,101
hmmmm....I would go with about 40lbs more...
__________________

Ziggy953 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 01:41 PM   #132
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 29
You need a top for the tank or else you can't have a tank!!!
__________________

__________________
Belladog0 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 01:48 PM   #133
Dividing by 0
Community Admin
 
fort384's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2008
Location: Illinois
Posts: 13,926
I don't need a top. Plenty of folks run open top tanks.
fort384 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 02:27 PM   #134
Dividing by 0
Community Admin
 
fort384's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2008
Location: Illinois
Posts: 13,926
Do I need to wait for sand to add water?
fort384 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 02:41 PM   #135
SW REEF 18+ YEARS
Community Admin
 
melosu58's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Oct 2004
Location: Virginia
Posts: 38,249
No top needed unless you have some jumpers but I run an open top on my 125. When I did mine I put the sand in and then put the rock in and then added the water. This is a classic build thread. I really like the progress.
__________________

SITE ADMINISTRATOR

You can view many of my fish and corals in my photo albums in my profile.

View my tank


AA Community Rules|AA TOS

Forums 101 - posting, accounts, basics
melosu58 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 02:43 PM   #136
AA Team Emeritus
 
Ziggy953's Avatar



POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2006
Location: Owings Mills, Maryland
Posts: 9,101
Quote:
Originally Posted by fort384 View Post
Do I need to wait for sand to add water?
You can go either way...you will end up with cloudy water for a day or two either way.

I'm filling my tank making SW in the tank and then putting the sand in... After the water clears I will put the rock in.
Ziggy953 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 02:46 PM   #137
Aquarium Advice Addict
 
Ibrahim's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Washington DC
Posts: 2,559
I'd break up a few pieces. Pieces the size of a hand or a little bigger are good. It looks like a little because they are all tightly packed next to each other. Remember youll want alot of caves and those take up space too.
__________________
Ibrahim is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 02:47 PM   #138
Dividing by 0
Community Admin
 
fort384's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2008
Location: Illinois
Posts: 13,926
Cool. Thanks guys. I put one of my 12 gallon RO tanks in. It is going to take awhile to fill. I suppose I will continue to fill it. I hope the sand comes in this afternoon.


I am happy with the rock work for now.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-4164791308.jpg
Views:	105
Size:	56.7 KB
ID:	81684   Click image for larger version

Name:	image-1534441787.jpg
Views:	88
Size:	50.3 KB
ID:	81685  

Click image for larger version

Name:	image-324293623.jpg
Views:	99
Size:	41.5 KB
ID:	81686  
fort384 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 02:50 PM   #139
Dividing by 0
Community Admin
 
fort384's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2008
Location: Illinois
Posts: 13,926
Quote:
Originally Posted by Ibrahim
I'd break up a few pieces. Pieces the size of a hand or a little bigger are good. It looks like a little because they are all tightly packed next to each other. Remember youll want alot of caves and those take up space too.
Thanks Ibrahim. I am going to pick up some fist size pieces of cured rock to finish off the scape and seed the rest. I think 5-10 more pounds (maybe 3-4 fist sized pieces) will complete it nicely.
fort384 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 03:03 PM   #140
Dividing by 0
Community Admin
 
fort384's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2008
Location: Illinois
Posts: 13,926
So, do you guys use the little sticky clips to attach your vortech wires to the tank? I don't really want to put that sticky stuff on my tank glass and I also like the idea of having the ability to move my power heads without having to pull those clips off. Am I living dangerously by not affixing them? I guess the danger is if they somehow become detached, it could bang against the glass or something?
__________________

fort384 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
build, reef, reef build, rim

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Porc Chop's Tank Hondatek Members Saltwater Tanks Showcase 1660 05-31-2014 05:23 PM
Doug's 250, now 300, in wall build mr_X Members Saltwater Tanks Showcase 1901 02-06-2014 01:04 PM
The Sixty Gallon Build :) George9 Freshwater & Brackish - Getting Started 2007 02-10-2013 06:13 PM
The Forty Gallon Breeder Build bruinsbro1997 Freshwater & Brackish - Getting Started 957 04-08-2012 09:10 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.