Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 06-01-2013, 09:34 PM   #1
Aquarium Advice FINatic
 
Beau_123's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 559
Hob skimmer broken?

My hob skimmer is making a humming sound and is not making bubbles what is wrong with it.
__________________

__________________
Beau_123 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 09:53 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Flaxon-Waxon's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 2,788
Have you tried unplugging it? Also, I found with my HOB by plugging up the air intake for a few seconds and then letting it go would prime it...
__________________

__________________
Flaxon-Waxon is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 10:05 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
 
Beau_123's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 559
I will try that thanks
__________________
Beau_123 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 10:52 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Flaxon-Waxon's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 2,788
What kind is it?
__________________
Flaxon-Waxon is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 12:41 PM   #5
Aquarium Advice FINatic
 
Beau_123's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 559
Quote:
Originally Posted by Benamayer View Post
What kind is it?
It is a coral life 65g.
__________________
Beau_123 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 01:14 PM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Flaxon-Waxon's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 2,788
Quote:
Originally Posted by Beau_123 View Post

It is a coral life 65g.
Ohhh that could be your problem. Dont take offense but I don't hear many good things about them. Hopefully you got it running?
__________________
Flaxon-Waxon is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 01:59 PM   #7
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
Take apart the pump and inspect the impeller. It sounds like it may be jammed with something. Perhaps a small hermit crab or snail made its way in there.
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 06:55 PM   #8
Aquarium Advice Addict
 
Flaxon-Waxon's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 2,788
Any luck Beau? My HOB wasn't working to its capacity for a while and cleaned the impeller out (like Mr X has recommended to you) and found a bunch of small snails in there... Hopefully you can get it working again!
__________________
Flaxon-Waxon is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 09:42 AM   #9
Aquarium Advice FINatic
 
Beau_123's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 559
Quote:
Originally Posted by Benamayer View Post
Any luck Beau? My HOB wasn't working to its capacity for a while and cleaned the impeller out (like Mr X has recommended to you) and found a bunch of small snails in there... Hopefully you can get it working again!
I haven't got a chance to take it apart but hopefully today I will.
__________________

__________________
Beau_123 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hob, skimmer

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 07:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.