Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-15-2008, 06:52 AM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Feb 2008
Location: California
Posts: 44
Hydor Koralia 1

Would two Hydor Koralia 1s be enough in my 29 gallon tank? It will soon have some anemones in there. But before i get them i want to make sure i have enough lighting will my two 30" Coralife Aqualights be enough? They are 65w each.
__________________

__________________
Social_d87 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 08:17 AM   #2
AA Team Emeritus
 
Ziggy953's Avatar



POTM Champion
Tank of the Month Award
 
Join Date: Feb 2006
Location: Owings Mills, Maryland
Posts: 9,101
The Koralia 1s would work fine for flow. I'm not so sure about the lighting. I'm assuming they are PCs. PCs just don't have the intensity to provide an anemone with the light it will need. T5s or better still MH for anemones.
__________________

Ziggy953 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 09:06 AM   #3
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Mar 2008
Location: VA BEACH
Posts: 194
Send a message via AIM to blindskate
yea..its actually too much ive been told, but i have a 1 n my 20 gallon, i love it
__________________
blindskate is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 09:07 AM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Fluff's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: West Virginia
Posts: 11,423
I have been successful with keeping certain types of anemones under PC lighting. The problem I see is space. In my experience, most of the lower light anemones like the BTA and LTA get large and grow quickly. You are talking in plurals and I can't see that working well for you. You may get away with one anemone (depending on your actual lighting type), but several would be pushing it IMO.
__________________
~Cindy
Fluff is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 11:29 AM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Aug 2006
Location: not here anymore
Posts: 5,338
Quote:
Originally Posted by blindskate View Post
yea..its actually too much ive been told, but i have a 1 n my 20 gallon, i love it
Nope. Not too much. The flow on those is so dispersed versus other powerheads, you can't really compare the gallons/hr figures between koralias and say, maxijets. A Koralia 1 in a 20g is just fine.

To the original poster, in no way would I think 2x koralia 1s in a 29g would be too much. I'd almost say it might be too little, but it really depends on your aquascaping.
__________________
Kurt_Nelson is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 12:05 PM   #6
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Mar 2008
Location: VA BEACH
Posts: 194
Send a message via AIM to blindskate
yea..a fish guy at my work told me its too much bull...its not all that much flow..
__________________
blindskate is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 08:07 PM   #7
AA Team Emeritus
 
cmor1701d's Avatar


 
Join Date: Feb 2003
Location: Belle Mead, NJ
Posts: 7,814
You can't compare the flow between an unmodified MaxiJet and a Koralia. The MJ's produce a very strong narrow stream (jet). The Koralia's produce a much wider flow that affects a larger area.
cmor1701d is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2008, 01:04 AM   #8
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Feb 2008
Location: California
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by Fluff View Post
I have been successful with keeping certain types of anemones under PC lighting. The problem I see is space. In my experience, most of the lower light anemones like the BTA and LTA get large and grow quickly. You are talking in plurals and I can't see that working well for you. You may get away with one anemone (depending on your actual lighting type), but several would be pushing it IMO.
I was thinking of adding only one anemone if one at all. As for the 1s the one i have in there right now doesn't seem to be making enough flow so im just going to get another one it wouldn't hurt to have another laying around if i don't really need it right now. As for the lighting i already have the two lights and all the other lights out there are so much lol
__________________

__________________
Social_d87 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hydor, hydor koralia, koralia

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hydor Koralia 2 to replace Airstone? Mr. Mantis General Hardware/Equipment Discussion 5 09-28-2008 09:33 PM
hydor koralia 12v tamra&steven General Hardware/Equipment Discussion 7 08-16-2008 11:09 PM
Hydor Koralia nano, 1, 2 and so on blindskate General Hardware/Equipment Discussion 3 04-08-2008 05:45 PM
Hydor Koralia 4 chase33 General Hardware/Equipment Discussion 1 05-04-2007 11:14 AM
Hydor Koralia 3 ccCapt General Hardware/Equipment Discussion 7 04-28-2007 10:38 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.