Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-29-2015, 08:51 PM   #1
Aquarium Advice FINatic
 
Masoniac's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 606
Moving and setting up new tank

I need a little help for you guys. I currently have a 75 that has already been set up for almost a year now. I a. Moving Saturday and bought a brand new 75 reef ready waiting on stand and sump to still come in. I am going with dry rock and seeding it with one or two pieces of rock that's currently in the tank now. I have a question about cycling, the new tank using one or two pieces from the old tank do I just do all the same as if I was cycling a whole new tank? Any advice on moving the livestock would be appreciated. Thanks in advance.


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

__________________
Masoniac is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 08:52 PM   #2
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,549
Why not just move the old tank rock and livestock into the new tank and not have to cycle at all?


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

Sniperhank is online now   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 09:01 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
 
Masoniac's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 606
Moving and setting up new tank

Well I can't use the old rock because, I have a critter somewhere that likes to eat my coral so I have no choice but buy new rock I don't really want to carry him to the new tank. I have some rock in my sump that I was going to throw in the sump I am getting. Trust me I would have loved doing it that way.


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________
Masoniac is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 09:17 PM   #4
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,549
You can put some into your sump to bring in some of the bacteria...but if you don't know WHERE that critter is...what happens when you bring it over?
Sniperhank is online now   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 09:30 PM   #5
Aquarium Advice FINatic
 
Masoniac's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 606
Well I know it's in the main tank so I would just use the rock that is in the sump.


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________
Masoniac is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 09:45 PM   #6
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,549
Depends on what it is. If a nudibranch it could come up the return. But the sump idea would work.
Sniperhank is online now   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 09:49 PM   #7
Aquarium Advice FINatic
 
Masoniac's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 606
Thanks Hank. I have another question idk if you could answer or not but will this work on the AI Hydra as well? http://www.marinedepot.com/AquaIllum...MOFTHK-vi.html


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________
Masoniac is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 10:15 PM   #8
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,549
No clue.
Sniperhank is online now   Reply With Quote
Old 03-29-2015, 10:27 PM   #9
Aquarium Advice FINatic
 
Masoniac's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 606
Okay maybe someone else will chime in thanks though


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________

__________________
Masoniac is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
moving, new tank, setting up, tan, tank

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with moving/setting up an office tank TheresaM Freshwater & Brackish - General Discussion 4 01-12-2015 12:20 PM
moving soon to alabama. moving tanks vs buying new ones smooth_cannibal Freshwater & Brackish - General Discussion 10 08-26-2014 07:49 PM
moving houses moving tanks! Kromlech54 Freshwater & Brackish - General Discussion 10 03-23-2013 03:20 PM
DIY moving bed not really moving. Tiger1 DIY Projects 6 11-28-2011 02:14 PM
Moving to my new home and looking for advice for moving tank sliderfish Freshwater & Brackish - General Discussion 6 08-30-2009 11:30 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 01:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.