Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-10-2003, 02:16 PM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Sep 2003
Location: Shawnee, KS
Posts: 10
Send a message via Yahoo to bbaughman
PowerHead Question...

OK so I bought a Power Sweep 214 from PetsMart this morning. Its for aquariums up to 30 gallons. automatic rotating powerhead..blah blah..well it says something about hooking it up to an underground filter..well i dont have that..so can i just place it in the tank and let it go to town, or what should i do? And should I hook it up to an airline that was once used on a bubble wand?
__________________

__________________
Bryan
bbaughman is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 02:45 PM   #2
cj10488
Guest
 
Posts: n/a
It should have an undergoround filter adapter that goes on the bottom with slits in it correct??? If so you should be able just to place it in the tank.. Alot of the FW ppl like to hook powerheads up to the UGF as it helps dramatically with filtration and keeping the levels lower.. But since most of up dont have UGF in our SW tanks there is no need to hook it up to on.. Just place it where you want and go to town with it..

HTH,
James
__________________
  Reply With Quote
Old 09-10-2003, 02:47 PM   #3
cj10488
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
And should I hook it up to an airline that was once used on a bubble wand?
There is no need to.. You really dont want bubbles in you tank it produces too much salt creep... all you need is the water flow

You might also want to check out this http://www.aquariumadvice.com/viewtopic.php?t=1727


HTH,
James
__________________
  Reply With Quote
Old 09-10-2003, 02:50 PM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Sep 2003
Location: Shawnee, KS
Posts: 10
Send a message via Yahoo to bbaughman
ok so i wont hook up an airline tube to it, but now...its got the plastic tube connected to the base of it, do i want to put on the black sponge thing over the tube? Sorry if this doesnt make any sense! But let me know what you all think about it. THanks
__________________
Bryan
bbaughman is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2003, 11:05 PM   #5
steve-s
Guest
 
Posts: n/a
If you have potential animals that might get "sucked" into the intake, I would definately suggest it. It is always a good idea to protect the intakes of powerheads when possible. I have three powersweeps in my tank and all use the sponges, you just need to rinse them out about twice a month.

Cheers
Steve
__________________
  Reply With Quote
Reply

Tags
powerhead

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Powerhead question...... Lonewolfblue General Hardware/Equipment Discussion 24 08-12-2009 11:32 AM
To powerhead or not to powerhead...that is the question. STARFYRE Nano Reefs 14 01-01-2007 05:43 PM
POWERHEAD question rev190 Nano Reefs 5 12-18-2006 03:16 PM
Powerhead Question gozetec02 Saltwater Reef Aquaria 13 11-28-2004 06:30 PM
question on powerhead fishbucket Saltwater Reef Aquaria 1 12-26-2003 08:31 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 06:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.