Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 07-07-2011, 11:46 PM   #1
Aquarium Advice Freak
 
Lane1223's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 221
Quarantine tank.

So can some one give me step-by-step instructions on how to and what I need for a quarantine tank?
I have:
5 gallon tank
HOB filter
Stock light
What else do I need or is recommended?
__________________

__________________
Lane1223 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2011, 01:06 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
reefdiver's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: LittleRock
Posts: 1,033
You will need a heater. Run your filter on your normal tank so you will have it ready when you need to QT. Depends on what your going to use it for. if its to treat you can set up when needed or if you want it to QT you new fish run your filter on your tank then transfer it to you QT and add a fish to feed you BB.
__________________

__________________
reefdiver is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 12:26 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
are you understanding him? he's saying to put that little filter on the back of your display and let it run so that bacteria colonizes the pad and surface.
i would buy a length of pvc pipe and cut it into pieces and set that in the tank for hiding spots for the fish, in an attempt to limit stress.
what size fish are you thinking of QTing?
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 12:37 PM   #4
Aquarium Advice Freak
 
Lane1223's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 221
Quote:
Originally Posted by mr_X
are you understanding him? he's saying to put that little filter on the back of your display and let it run so that bacteria colonizes the pad and surface.
i would buy a length of pvc pipe and cut it into pieces and set that in the tank for hiding spots for the fish, in an attempt to limit stress.
what size fish are you thinking of QTing?
Well just my clowns for now. I'm going to get them as soon as my nitrites go down.
__________________
Lane1223 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
quarantine, quarantine tank, tan

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hospital tank / quarantine question scottayy Saltwater & Reef - Sick Fish or Coral 32 07-08-2011 07:59 AM
How long to kill Ich in an EMPTY tank? sobersteve323 Freshwater & Brackish - Unhealthy Fish 2 07-07-2011 11:38 PM
Quarantine tank setup for use with quarantined plants? robby Freshwater & Brackish - General Discussion 7 06-28-2011 03:00 PM
HELP! I think I may have overstocked my tank... atkiel Freshwater & Brackish - Getting Started 14 06-28-2011 02:26 PM
Setting up a bichir tank Ryodraco Freshwater & Brackish - Getting Started 0 06-27-2011 03:11 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 04:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.