Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started

Join Aquarium Advice Today
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
Old 06-05-2006, 04:58 PM   #11
Aquarium Advice Regular
Join Date: May 2004
Location: Michigan
Posts: 58
What kind of phosphate reactor do you have? I have seen the phosban 150 on fostersand smiths site for 150 gallon tank. I have a 180 with a 40 gallon sump.? Thinking if I were to do this and use that one I may need 2 of em. At any rate I have left my lights off for the past few days and wiped out the algae that way? if the algae is consuming the phosphate I should be able to get a phosphate reading I would think before the algae takeshold again. You dont think my nitrate levels are an issue? I also bumped my flow quite a bit I added a tunze stream 6080 - 1600 gph thinking that would Help also. If nothing else my fish seem to really enjoy cruising in the current. The lighting on the tank are 2 5ft VHO Aqua Sun Bulbs. I think they are 140 watts eacc that are about 6 months old now. I replaced my old lights in the fall.

jwright is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 06:09 PM   #12
Aquarium Advice Addict
Join Date: May 2004
Location: Poughkeepsie, NY
Posts: 3,294
dechlorinator is NOT needed for ro water.

9/02-125 REEF, 125 lbs LR,LS 4x160 VHO, Reef Devil /Sump, Fuge
7/03-55 FOWLR 60lb LR, 50 lb SD sand 2x40 NO strip light, Reef Devil/sump, Fuge

TANK PICS http://www.aquariumadvice.com/viewtopic.php?t=98202
seaham358 is offline   Reply With Quote

ro unit, unit

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RO Unit question Jaybird Saltwater & Reef - Getting Started 9 09-17-2009 10:28 PM
Ro/DI Unit Question? Tank2379 General Hardware/Equipment Discussion 7 01-21-2009 04:04 PM
New Here. Question about RO Unit ReeferZach General Hardware/Equipment Discussion 13 04-19-2007 02:10 PM
RO Unit question fishman General Hardware/Equipment Discussion 21 01-08-2006 05:26 PM
RO/DI Unit question ericosuave Saltwater Reef Aquaria 5 02-26-2004 06:58 PM

» Photo Contest Winners

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 01:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.