Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 01-17-2013, 09:31 AM   #1
Aquarium Advice Freak
 
Bosnianblood69's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 469
Tank

Want to setup a quoratin tank (hospital) and i was wondering if 40 gallons is enough and wheater or not what kind of filters can i use? Because i really dont want to setup another sump or should i?
__________________

__________________
Bosnianblood69 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 09:32 AM   #2
Aquarium Advice Addict
 
woody390's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,041
shouldn't need another sump but would all depend on what you want to put in there and for how long
__________________

__________________
woody390 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 02:59 PM   #3
Aquarium Advice Freak
 
Bosnianblood69's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 469
So dead sand and dead rock and a couple fish maybe? Mostly just to treat fish of any diseases probably keep a couple in there all the time and keep new fish in the for about a week and treat them before going into new tank?
__________________
Bosnianblood69 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 03:19 PM   #4
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jan 2009
Location: new york
Posts: 1,319
Quote:
Originally Posted by Bosnianblood69 View Post
So dead sand and dead rock and a couple fish maybe? Mostly just to treat fish of any diseases probably keep a couple in there all the time and keep new fish in the for about a week and treat them before going into new tank?
40 gals should be plenty big. You need to keep any new fish in there longer then 1 week more like 3 to 4 weeks and don't treat them unless they have something also leave the bottom bare sand will absorb any meds you put in there.
__________________
tonedogz is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 04:22 PM   #5
Aquarium Advice Freak
 
Bosnianblood69's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 469
Thanks would i still be able to keep fish in there all the time? Or no? Because i want to have fish in there to so it dosent look empty but i dont want there to be anything bad to happen if i put a ill fish with a healthy fish?
__________________
Bosnianblood69 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 04:39 PM   #6
Aquarium Advice Addict
 
woody390's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,041
Yeah you can but obv the point of a qt tank is not to risk your fish which is what you will be doing by adding new fishin there. Unless its just cheeky reason for another tank lol if all time you'll need a skimmer too probz
__________________
woody390 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 05:23 PM   #7
Aquarium Advice Freak
 
Bosnianblood69's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 469
Ive desided to just use it as a hospital tank cause anyways i have a 110 so dont need another one and i already have a 40 set up so i just have to change it around a little to be a QT and dont have to waste any more money then i already have to
__________________

__________________
Bosnianblood69 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tan

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.