Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 09-13-2013, 07:06 PM   #21
Aquarium Advice Addict
 
Grizz's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Saratoga NY
Posts: 1,806
For a QT i use a 10 gal tank with a HOB (hang on back) filter and a couple of PVC fittings for the fish to hide in The HOB stays on my sump filled with poly-fill (no cycle in the QT) When the QTis done everything gets cleaned with vinegar and new poly-fill is added to the HOB t be reseeded for the next QT.
__________________

__________________
Most people create their own problems by not following the basics and refusing to stock appropriate to their system. Gregcoyote 2013

SPS = Stability Promotes Success
Grizz is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 07:09 PM   #22
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 849
Any more info on how to connect my sump to tank. Preferably without needing to drill. Not really clear on that
__________________

__________________
Mcgolg76 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 07:19 PM   #23
Aquarium Advice Addict
 
Grizz's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Saratoga NY
Posts: 1,806
A search of you tube will get you much better info than i could describe here
__________________
Most people create their own problems by not following the basics and refusing to stock appropriate to their system. Gregcoyote 2013

SPS = Stability Promotes Success
Grizz is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 07:20 PM   #24
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 849
Is it something a mechanical idiot like myself can do.
__________________
Mcgolg76 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 07:23 PM   #25
Aquarium Advice Addict
 
Dav3's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: California
Posts: 1,233
Quote:
Originally Posted by Mcgolg76 View Post
Any more info on how to connect my sump to tank. Preferably without needing to drill. Not really clear on that
Hob overflow on display with plumbing(PVC) down to sump. Then pump in sump with plumbing(PVC) up to display. Those are the basics.
__________________
Dav3 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 07:26 PM   #26
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 849
So that would be no drilling. Lol I can manage that
__________________
Mcgolg76 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 07:45 PM   #27
Aquarium Advice Addict
 
Dav3's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: California
Posts: 1,233
Just sawing some PVC and glueing it together.
__________________
Dav3 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2013, 07:56 PM   #28
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 849
I can't wait to get started. Gonna wAit till December. When I find out of I Am gonna renew my lease. Don't wanna put it together then have to move it in a few months
__________________

__________________
Mcgolg76 is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 06:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.