Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 01-16-2013, 06:13 PM   #1
Aquarium Advice FINatic
 
Elykreefs97's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 593
This algea is bad now.

This algea is pissing me off it won't stop. I don't have enough money to buy an RO unit. Can I use water from my fridge for water changes
__________________

__________________
Elykreefs97 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:14 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Convict2161's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Planet Earth
Posts: 14,818
Quote:
Originally Posted by Elykreefs97 View Post
This algea is pissing me off it won't stop. I don't have enough money to buy an RO unit. Can I use water from my fridge for water changes
You can use distilled water.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"When creating an aqua scape, strive for the beauty of imperfection, as its art and there is no wrong or right, it's left open for interpretation" James Findley
Convict2161 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:17 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
Water that's been through the fridge filter has about the same amount of junk in it I'm afraid. I checked mine with a TDS meter and the TDS was identical to the straight tap water.
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:25 PM   #4
Aquarium Advice FINatic
 
Elykreefs97's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 593
I posted on the wrong thread sorry but no were around me sells RO water. And I'm saving up for a unit. But I have water conditioner.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-3322066706.jpg
Views:	66
Size:	135.6 KB
ID:	144794   Click image for larger version

Name:	image-1713455138.jpg
Views:	76
Size:	169.8 KB
ID:	144795  

Click image for larger version

Name:	image-4164488665.jpg
Views:	71
Size:	142.3 KB
ID:	144796  
__________________
Elykreefs97 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:32 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
TommyP's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Long Island, NY
Posts: 1,227
Yeah that's no good. Too many nutrients in the water is causing that algae breakout- I'm going through something similar because my Ro/di machine is not working correctly, I need new filters. Waiting for them to come in the mail.
__________________
Salt Life
55g Reef tank
30g Freshwater tank
TommyP is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:36 PM   #6
Aquarium Advice FINatic
 
Elykreefs97's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 593
Yea so looks like till I get the money my tank is going to be a piece of junk. Man ths sucks. And I have horrable filtration to I only have HOB filters I have to wait for money to finish my sump also
__________________
Elykreefs97 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:43 PM   #7
Aquarium Advice Addict
 
TommyP's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Long Island, NY
Posts: 1,227
If you have any livestock I'd recommend to maybe bring them over to any lfs see if they can hold them for you until you get a unit - this way you dont lose out on any money you already spent
__________________
Salt Life
55g Reef tank
30g Freshwater tank
TommyP is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:12 PM   #8
Aquarium Advice Addict
 
TheTodd's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Palm Springs, CA
Posts: 3,110
Are you cleaning you HOBs regularly? Could you be over feeding?

Are there any places (like Walmart or outside a gas station) that have the big water ( and sometimes ice) dispensers? Those are usually inexpensive (all places around me are 25cents per gallon) and I believe they are usually at least RO. It's gotta be better than tap.

I'm not sure I'd start giving away fish just because of algae. Everyone gets it at some point in time. As long as your parameters are in check, things should be okay.
__________________
TheTodd is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:26 PM   #9
Aquarium Advice FINatic
 
Elykreefs97's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 593
Yea I'm testing every Sunday my params are ok. I just bought the PVC for my overflow so my sump is underway. It may be because the tank is basicly all new water except from the ten gallons from my old tank. It's actually not as bad I I see some people it's not even close. I'll just use my saltwater conditioner for now and then let the water sit for like a week.
__________________
Elykreefs97 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 07:26 PM   #10
Aquarium Advice FINatic
 
Elykreefs97's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 593
Quote:
Originally Posted by Elykreefs97
Yea I'm testing every Sunday my params are ok. I just bought the PVC for my overflow so my sump is underway. It may be because the tank is basicly all new water except from the ten gallons from my old tank. It's actually not as bad I I see some people it's not even close. I'll just use my saltwater conditioner for now and then let the water sit for like a week.
How often should I clean my HOB filters.
__________________

__________________
Elykreefs97 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
algea

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 12:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.