Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-29-2014, 11:36 PM   #31
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 45
Okay, so still having trouble with the powerhead placement. So i put it to bounce off a wall. Turning on that powerhead super excites my snails. Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1396146545.118141.jpg
Views:	76
Size:	214.8 KB
ID:	230796
That one is a favorite.
Anyways. The anemone is still fully open but it did move to the back again. Going to leave it alone.
As for the xenia. I see it slightly pulse. But it just does not open. Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1396146615.572374.jpg
Views:	73
Size:	240.4 KB
ID:	230797
This picture is darkened so the individual heads are seen.
However without darkening it looks like this (sorta) Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1396146811.946662.jpg
Views:	70
Size:	224.9 KB
ID:	230798
After turning on the bigger powerhead it made all its little heads closer together. So I dont know how much flow it likes/requires. I know its not dead but why will it not open?
On a good note, my niger finally got his little ich outbreak under control - however I have no idea where my little black damsel is. Also I had a humu humu trigger before that grew and he got too big so I traded him (I do not keep fish over 4") jn my tank - and I am happy to report that the niger does not pick on my snails or hermits. Which makes me happy.
__________________

__________________
RainSalt is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2014, 11:57 PM   #32
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 45
Stupidity

So...I am THE single most horrible aquarium hobby-ist (is that a word?!) EVER. My room by my family has been called "The Niagara Falls" due to the loud crashing of water coming from my tank. Now for the past month or so I have been trying to improve my water flow. I bought two power heads and have been trying to figure that out.
FOR THE PAST 3-4 WEEKS I HAVE NOT NOTICED THAT MY PUMP HAS NOT BEEN PUMPING WATER. It has been trickling water. Probably an overturn of 10 gallons a day. I kept thinking that I could not suck out enough air out of the overflow tube and since I saw water going through it, I thought it was okay. I did not notice this during the bi-weekly water change because I was rushing to get it over with and simply suctioned water out and put it back in (Mind you I did not notice the water level drop or the refill from the filter.) My overflow box was high enough for me not to notice the difference in water level and I have been used to the noise that I did not notice the absence of it.
I am an all around moron. My pump does 700 gph and I failed to notice it going down to probably 10 gph. All because it was clogged. Poor fish, their only oxygen was provided by the fact that the circulation pumps are pointed upwards and it put some oxygen in their water. I am sitting in my room and listening to "The Niagara Falls" while silently cursing myself.
If there was a Hall of Shame in this hobby - I would right on top of that list. and and shame and
__________________

__________________
RainSalt is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 12:06 AM   #33
Aquarium Advice Addict
 
Mebbid's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Mar 2013
Location: Michigan USA
Posts: 12,569
Meh, stuff like that happens. Have you looked into ways to silence your overflow though? There's a ton of ways to do it.
__________________
"The simplest explanation for some phenomenon is more likely to be accurate than more complicated explanations." -Occam's razor
Mebbid is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 12:13 AM   #34
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 45
I tried the airline tubing, I tried moving the hoses, I tried so many times I just gave up and taught myself to sleep with my head between pillows. (Slept all these weeks with my head between pillows and did not notice that it was actually really quiet.
The pipes gurgle and the water crashes and the pump rumbles. I gave up.
I just feel so stupid for absolutely not noticing it. I did not notice 700 gph bursting out through a single source...for weeks.
How anything lived in my tank is beyond me.
__________________
RainSalt is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 03:25 AM   #35
Aquarium Advice Addict
 
Mebbid's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Mar 2013
Location: Michigan USA
Posts: 12,569
Got a picture of your overflow? There's rarely a reason you wouldn't be able to silence it properly.
__________________
"The simplest explanation for some phenomenon is more likely to be accurate than more complicated explanations." -Occam's razor
Mebbid is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 10:02 PM   #36
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 45
Its honestly a super regular eshopps overflow - how I got it is how I left it. Its connected to some hosing. It was very very loud last night (more than usual) - I slept in the living room.
Im going to try to move the position of the whole filter and see if that helps.
__________________
RainSalt is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 12:27 AM   #37
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 45
After having a long day, I sat down and stared at my tank for a while.
Stared at my favorite Nassarius Snail hiding in the sand with just one of his "tubes" sticking out
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1396322435.861332.jpg
Views:	72
Size:	231.2 KB
ID:	231201
Pretty sure another snail just decided to deposit like 30 egg sacks (is that what they are called) all over the front of my tank. Which I will now feel bad scraping off.
I like my overflow being covered in algae - (as well as the back of my tank) this snail decided its his meal of the day so it went from this Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1396322581.263560.jpg
Views:	72
Size:	174.3 KB
ID:	231203
To this in a matter of 24 hours (guess he was hungry)
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1396322616.541404.jpg
Views:	68
Size:	269.9 KB
ID:	231204

Ooh also I found an interesting creature
No idea what it is... Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1396322662.814681.jpg
Views:	70
Size:	161.8 KB
ID:	231205
My camera could not zoom in effectively. But it looked like a clear whitish body with an orange top that kept curling in and out. On the other end of the clear tube, there were 5 or 6 tentacles(?) that the creature used to climb up the tank. Then it let go and floated to a rock and disappeared.
Probably going to go ask what it is.
Anemone still looks good Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByAquarium Advice1396322805.151902.jpg
Views:	71
Size:	247.6 KB
ID:	231206
The xenia failed to open, so I moved it to a new position.
__________________
RainSalt is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 06:03 PM   #38
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
What was clogged? Are you sure your pump is matched to the HOB overflow? If not, little by little there will be more and more air in that tube until it fails.
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 12:17 AM   #39
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 45
The intake for the pump was clogged. The air in the overflow tube was due to the pump not pumping out enough, so thus the overflow tube had more air in it. Currently it has absolutely no air in it because my pump is pumping lol.
Maybe the overflow is too small and thus makes so much noise. According to the Eshopps website, the overflow is rated up to 300gph but my pump does 700gph.
__________________
RainSalt is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 07:08 AM   #40
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
It sounds like it's maxed out. No ball valve on the pump exhaust to adjust?
__________________

__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
reef, reef tank, tan, tank

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I have a 90 gallom tank that i want to make sure i have the right lighting kherlihy7 Freshwater & Brackish - Planted Tanks 3 03-07-2013 01:46 PM
An experiment that i have done in freshwater and really want to try in a reef zacheyp Saltwater Reef Aquaria 16 12-22-2011 01:34 PM
Have plants, want plants...have gups also hulkamaniac Archive 0 08-25-2006 03:17 PM
Have A Empty Tank want to now what i need to have saltwater? podge387 Saltwater & Reef - Getting Started 12 05-11-2004 04:20 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.