Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-02-2008, 04:23 PM   #1
Aquarium Advice Activist
 
m3drver's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Middletown, NJ
Posts: 117
Water Flow

I have a 46G bow with one Koralia #4 in it. It seems to move the water well but is it too much? When I eventually get some fish will it be to much and prevent the fish from swimming freely about the tank?

Mike
__________________

__________________
m3drver is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 05:34 PM   #2
Aquarium Advice Activist
 
m3drver's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Middletown, NJ
Posts: 117
Nevermind folks... I read a few posts similar to mine. a Koralia #4 seems to be WAY to much for a 46 Bow. boy do I feel like a real . oh wait I am..
Anywho I scaled it down to a couple of Koralia #2s instead..

Mike
__________________

__________________
m3drver is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 03:54 PM   #3
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 59
i got a 46 bow front as well. i put one Koralia #1 and #2. seems to have good flow. what kind of filter system do you have.
__________________
fvalbr2l is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:27 PM   #4
Aquarium Advice Activist
 
m3drver's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Middletown, NJ
Posts: 117
All I have is a CPR aquafuge2 PS. No mechanical filtration. I had initially bought an Aquaclear 110 but opted for the fuge instead. The AC110 is just sitting around until I have the desire to setup another tank I have.

Mike
__________________
m3drver is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 08:48 PM   #5
SW REEF 18+ YEARS
Community Admin
 
melosu58's Avatar



Tank of the Month Award
 
Join Date: Oct 2004
Location: Virginia
Posts: 38,244
Quote:
Originally Posted by m3drver View Post
All I have is a CPR aquafuge2 PS. No mechanical filtration. I had initially bought an Aquaclear 110 but opted for the fuge instead. The AC110 is just sitting around until I have the desire to setup another tank I have.

Mike
LR, skimmer and a fuge are all that is needed. It sounds like you have the flow problem figured out.
__________________

SITE ADMINISTRATOR

You can view many of my fish and corals in my photo albums in my profile.

View my tank


AA Community Rules|AA TOS

Forums 101 - posting, accounts, basics
melosu58 is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
flow, water flow

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Too much water flow? Squado Saltwater Reef Aquaria 4 09-22-2006 08:38 PM
New water flow! Joshsmit56001 Saltwater & Reef - Getting Started 2 09-06-2005 06:07 PM
Water Flow? r6mason Saltwater Reef Aquaria 2 07-27-2005 09:43 PM
Too much water flow? Ayesha97 Saltwater Reef Aquaria 3 05-19-2004 07:19 AM
water flow (how much?) otrovago Saltwater Fish Only & FOWLR 7 07-20-2003 11:11 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.