Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-20-2006, 12:46 PM   #1
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Mar 2005
Location: Wisconsin
Posts: 73
Who uses auto top off?

I was wondering who uses A water top off system? I just recently purchased the Kent Marine float valve kit to use in my sump that I fill from my RO/DI. When I opened it up, it says not for maintaining aquariums or sumps. It is for maintaining an isolated container. Is that not what an aquarium is? Is that just a disclaimer so they are not responsible for any aquarium problems?

I am thinking this is what I need. I have 150 gallon and it is a pain to always turn on the RO and then more importantly remember to turn it off. Someone please let me know if I should still use this?

Thanks
__________________

__________________
Todd
150 Gallon FOWLR
Todd is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2006, 01:12 PM   #2
AA Team Emeritus
 
Join Date: Sep 2005
Location: VA
Posts: 3,391
Send a message via Yahoo to tecwzrd
I can’t see why you couldn’t use it on a sump personally and feel it’s probably more just as a disclaimer to keep them from being liable. Does your unit do 24 gpd & 50 gpd?
__________________

__________________
-Micah-

If you haven't figured it out yet I like to BOLD links :P

Vote for AA at Aqua Rank
tecwzrd is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2006, 01:16 PM   #3
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Mar 2005
Location: Wisconsin
Posts: 73
It is rated up to 60 GPD
__________________
Todd
150 Gallon FOWLR
Todd is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2006, 01:24 PM   #4
Guest
 
Posts: n/a
i use one from www.autotopoff.com
__________________
  Reply With Quote
Old 04-20-2006, 01:39 PM   #5
AA Team Emeritus
 
Join Date: Sep 2005
Location: VA
Posts: 3,391
Send a message via Yahoo to tecwzrd
It states on most sites that ro units that do 100+ gpd should not be used and that 25-50 gpd is fine. Yours should be fine as well since the gpd on most units is highly exaggerated and depends greatly on water pressure.

I think it’s more designed to just fill up a bucket, trashcan, or other source with ro water to be used later on but I honestly can’t see why they would not recommend it for top off as well.
__________________
-Micah-

If you haven't figured it out yet I like to BOLD links :P

Vote for AA at Aqua Rank
tecwzrd is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
auto, auto top off

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto Top Off??? happygirl65 DIY Projects 2 02-12-2008 06:32 PM
auto feeder/auto-top off drip? pspiegel Saltwater & Reef - Getting Started 13 12-14-2006 09:33 AM
Auto Top Off two11devan Saltwater Reef Aquaria 2 08-31-2006 12:37 AM
auto top off batfire Saltwater & Reef - Getting Started 1 12-15-2005 11:26 AM
Auto top off... gooyferret Saltwater Reef Aquaria 5 09-20-2003 03:46 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 06:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.