Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 01-01-2017, 08:01 PM   #1
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Dec 2016
Location: South Carolina
Posts: 22
Bigger tank question

Hey everyone. I have upgraded from a 10 gallon tank to a 29 gallon tank today. The sales person at the pet store told me it would be easy to cycle the new tank...just take all the water and decor from the old tank and move it into the new tank, fish and all. I really didn't feel like arguing with him so I left it at that. I thought I still needed to cycle the tank even if I use the water from my old tank. Thanks!!!
__________________

__________________
goldstar8 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2017, 08:40 PM   #2
Grand Poobah of Fish Poo
 
Barliman's Avatar


 
Join Date: Feb 2016
Location: Los Angeles, 3rd door on the left
Posts: 1,694
Quote:
Originally Posted by goldstar8 View Post
I thought I still needed to cycle the tank even if I use the water from my old tank. Thanks!!!
It's not the water and decorations that matter, but the bacteria the grows in the filter. What kind of filter do you have in the ten gallon tank? You could run that alongside the filter for the 29g and, after a couple of weeks, the new filter should be seeded. Just don't add any fish beyond those you have in the ten gallon until it's ready.
__________________

__________________
----
Now open: "JJ&J's Seafood Buffet" 20g long planted freshwater.
Barliman is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2017, 08:50 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
nirbhao's Avatar


 
Join Date: Sep 2016
Location: Michigan, Metro Detroit
Posts: 2,814
Second Barliman. Congrats on the upgrade!
__________________
I'm probably on my phone.

http://injaf.org/
http://www.instagram.com/thedelicion
nirbhao is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2017, 11:15 PM   #4
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Dec 2016
Location: South Carolina
Posts: 22
I'm not sure the brand...it came with the tank...from Top Fin. Seems to work fine...no problems with it at all. It needed to be cleaned so I went ahead and cleaned it in the additional water I've put into the new tank. I thought that would be a good way to move some of the bacteria into the new tank.
__________________
goldstar8 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
big, question, tan, tank

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Moving betta to bigger tank, tank mates ideas? WhiteDingo Freshwater & Brackish - General Discussion 5 11-14-2016 10:40 PM
Got a bigger tank - Filter question echoDreamz Freshwater & Brackish - General Discussion 5 09-08-2012 09:21 AM
Upgrading to bigger tank (filter question) spenny Freshwater & Brackish - Getting Started 12 05-28-2012 12:44 AM
Happy got a new tank, dumb to realize my old tank is bigger than I thought mdawg75 Cichlid Discussion 4 08-16-2011 09:37 AM
Tank size. Is bigger better? scotts_001 Saltwater & Reef - Getting Started 5 10-28-2002 08:56 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 11:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.