Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 11-20-2011, 08:15 PM   #11
Aquarium Advice Activist
 
Bigge_al's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: North Carolina
Posts: 155
Also could I loss the bacteria in the tank without an ammonia source. Tanks has been running about 22 hours. I did drop in 5 or 6 flakes of food about 8 hours ago. Should I test the tank or what until I get fish in it to see if ammonia if present. It was a 0 this morning.
__________________

__________________
Bigge_al is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 08:16 PM   #12
Aquarium Advice Obsessed
 
Mumma.of.two's Avatar


 
Join Date: Jul 2011
Location: Sunny Queensland, Australia
Posts: 11,132
Quote:
Originally Posted by Bigge_al
I also added Prime and Stabilty to the tank. Is it possible that when I add the fish that I will see excellent result from starter media. The media I got came from a pet store that has all there tanks (about 50 to 60) running on one filter and I got that used filter.
So you have a filter that has been running on an established tank? If so, you might not even see any spikes in ammonia or nitrite. Keep a close eye on your parameters for a few weeks and once everything is stable you can add more fish slowly.
__________________

Mumma.of.two is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 08:19 PM   #13
Aquarium Advice Activist
 
Bigge_al's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: North Carolina
Posts: 155
So it sounds like I need fish sooner than later to get ammonia in the tank to save the bacteria.
__________________
Bigge_al is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 08:19 PM   #14
Aquarium Advice Obsessed
 
Mumma.of.two's Avatar


 
Join Date: Jul 2011
Location: Sunny Queensland, Australia
Posts: 11,132
Quote:
Originally Posted by Bigge_al
Also could I loss the bacteria in the tank without an ammonia source. Tanks has been running about 22 hours. I did drop in 5 or 6 flakes of food about 8 hours ago. Should I test the tank or what until I get fish in it to see if ammonia if present. It was a 0 this morning.
You won't loose them in 22 hours it takes days I think. You can test it but a few flakes of food wont cause much ammonia at all. It sounds like your right to add a few fish.
Mumma.of.two is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 08:20 PM   #15
Aquarium Advice Obsessed
 
Mumma.of.two's Avatar


 
Join Date: Jul 2011
Location: Sunny Queensland, Australia
Posts: 11,132
Quote:
Originally Posted by Bigge_al
So it sounds like I need fish sooner than later to get ammonia in the tank to save the bacteria.
Yes. Just don't add too many at once and keep testing to make sure the BB can take the load before adding any more.
Mumma.of.two is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 08:28 PM   #16
Aquarium Advice Activist
 
Bigge_al's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: North Carolina
Posts: 155
Thanks, Do you think 5 glofish danos will be to many or should I go with one of my other choices of fish. 3 dalmation mollies, 3 mickey mouse platys, 5 neon tetras, or 1 male betta.
__________________
Bigge_al is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 08:47 PM   #17
Aquarium Advice Obsessed
 
Mumma.of.two's Avatar


 
Join Date: Jul 2011
Location: Sunny Queensland, Australia
Posts: 11,132
Quote:
Originally Posted by Bigge_al
Thanks, Do you think 5 glofish danos will be to many or should I go with one of my other choices of fish. 3 dalmation mollies, 3 mickey mouse platys, 5 neon tetras, or 1 male betta.
Is the tank a 30g? The 5 danios should be fine.
Mumma.of.two is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 08:53 PM   #18
Aquarium Advice Activist
 
Bigge_al's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: North Carolina
Posts: 155
yes 30 gal with 40g filter and 2 22 inch air wands hooked up. Pictures of tank are on my log.
http://www.aquariumadvice.com/forums...og-179516.html
__________________

__________________
Bigge_al is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ammonia, sting, testing

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with fish-in cycling, high ammonia and tap water has ammonia Squall Freshwater & Brackish - Getting Started 8 10-17-2011 08:53 PM
testing ammonia - how "yellow" must the water be? I see a tiny tiny tiny greenish hue Bubble_B0y Freshwater & Brackish - Getting Started 4 08-08-2011 09:44 PM
.50 ammonia in tap water!! jmpgop Freshwater & Brackish - General Discussion 18 07-26-2011 12:27 AM
Confused about my cycle. Can it restart? nygator79 Saltwater & Reef - Getting Started 4 07-09-2011 03:59 PM
Could 0.25 ammonia be coming from testing kit? Aqua315 Freshwater & Brackish - General Discussion 31 07-08-2011 12:44 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 03:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.