Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Freshwater > Freshwater & Brackish - Getting Started
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 04-05-2015, 11:57 AM   #1
Aquarium Advice Activist
 
Fish_Fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 187
Please help filter broke?

Hey i know its Easter but suddenly my fluval edge 6 gallon filter stopped working. I plug it in and it won't turn on. I checked everything & cleaned it out but idk what to do. I have a spare api filter so thats running in there but im worried but my fish. I recently switched from gravel to sand and i think thats why the filter stopped but what should i do??? Please help anyone its a Hagen Fluval Edge Filter. Thanks


Fish_Fan
__________________

__________________
Fish_Fan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:01 PM   #2
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Dec 2014
Location: North of Atlanta, GA USA
Posts: 40
I'd have to say go out and get another filter. They're like 10 bucks.
__________________

__________________
Sa777 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:01 PM   #3
Aquarium Advice Activist
 
Fish_Fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 187
Plz...


Fish_Fan
__________________
Fish_Fan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:03 PM   #4
Aquarium Advice Activist
 
Fish_Fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 187
Idk cuz pet stores are closed today & the filter was made for the fluval edge tank


Fish_Fan
__________________
Fish_Fan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:53 PM   #5
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 552
Maybe sand stuck inside the motor? Have you taken the pump apart and clean the impeller?
__________________
IllusionX is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 01:04 PM   #6
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Dec 2014
Location: Somerville, MA
Posts: 110
Yeah, I have had a filter get clogged with sand and stop working, but then work fine once it got cleaned out.


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________
erla is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 01:05 PM   #7
Aquarium Advice Activist
 
Fish_Fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 187
Yes i have just cleaned the impeller & still nothing just ordered a new filter real cheap thanks


Fish_Fan
__________________
Fish_Fan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 01:06 PM   #8
Aquarium Advice Activist
 
Fish_Fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 187
I took apart the motor and really cleaned it idk what to do???


Fish_Fan
__________________
Fish_Fan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 03:11 PM   #9
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Dec 2014
Location: Somerville, MA
Posts: 110
I would just do daily water changes and put an airstone in there until the new filter arrives.


Sent from my iPhone using Aquarium Advice
__________________
erla is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 06:12 PM   #10
Aquarium Advice Activist
 
Fish_Fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 187
Ok but do u think the sand is what caused it 2 break?


Fish_Fan
__________________

__________________
Fish_Fan is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
filter

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
filter broke help? richpowell1989 General Hardware/Equipment Discussion 7 10-23-2011 04:25 PM
Broke my filter :( cghill General Hardware/Equipment Discussion 15 04-11-2006 03:21 AM
need help filter broke megladonsharky General Hardware/Equipment Discussion 4 05-28-2005 01:56 AM
Maybe our filter broke? djmpj2 General Hardware/Equipment Discussion 12 03-19-2005 05:02 PM
Problem: Carbon Filter Bag Broke. rvijay07 Freshwater & Brackish - General Discussion 8 03-04-2005 07:46 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.