Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater & Reef - Sick Fish or Coral
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 06-28-2012, 11:16 PM   #1
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,537
Question SPS polyps not extending and turned black?



So I was meaning to post this the other day... I'm not exactly sure what this means at all. All other corals are doing well 0,0,0 parameters with 1.026. All other polyps are extended and it continues to regain its color, as it was mostly white upon arrival and being acclimated to my tank. Any thoughts?
__________________

Sniperhank is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 10:30 PM   #2
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,537
Anyone?
__________________

Sniperhank is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 11:22 PM   #3
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: May 2011
Location: Alberta canada
Posts: 2,360
Send a message via Skype™ to kdpuffer
In the pics it looks like purpleish spots which could mean its doing good. It appears the polyps are out also so I would just keep an eye on it. How long have you had the frag?
__________________
kdpuffer is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 11:30 PM   #4
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,537
I want to say a month. It came in with pink tips and white the whole base from shipping. 2 hr drip acclimation and it just hasnt got all its color back yet. But the polyp extention is there.
Sniperhank is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 11:50 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
scottayy's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Indiana
Posts: 2,499
I'm in no means an expert with SPS coral, so I would wait for someone else to chime in. I only have 1 acropora frag.

But, in my opinion, the top is browning and the base is bleaching. Perhaps not enough light? That is what I would think if it were my frag.

it is a nice frag though. Good size.
scottayy is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 12:25 AM   #6
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: May 2011
Location: Alberta canada
Posts: 2,360
Send a message via Skype™ to kdpuffer
Geewhiz Scott we are right on eachother heels tonight lol. I'm not an sps expert as I just started in that aspect of the reef keeping game. I did learn the best way to acclimate sps is to let them sit out of water for about 5 minutes then add them straight to the tank. When out of water they coat themselves in mucus to prevent drying out (defense against low tide) then it slowly dissolves away. What do you have for lighting in your tank? If its been a month and your just now seeing this issue I doubt it's due to acclimation or lighting though. From the pic it doesnt look to be a problem but pics have a way of messing with colors. Heck it may just be a flow issue.
__________________
kdpuffer is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 01:00 AM   #7
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,537
I have 2 ecotech radions above my tank. 15 inches above the water. I don't think it is a lighting or flow issue. I even just double checked it. The polyps are still extended and moving nicely in the breeze...can't think of a better way to say it lol. My only thought would have been it got burned by salt...though I mix 24 hours ahead of time so I'm not sure how that would be an issue, or that something was nipping at it...but when I have a coral beauty, lawnmower blenny, indigo dottyback, and 2 b&w clowns I'm not sure who would even be interested...the beauty has never had interest in the corals and I have never seen it come close to one. All other SPS frags that were added at the same time are having no issues.
Sniperhank is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 01:36 AM   #8
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: May 2011
Location: Alberta canada
Posts: 2,360
Send a message via Skype™ to kdpuffer
Hmmmm I'm stumped then. Could be nothing really, keep an eye on it is all I can really offer for advice but it appears you have that well in hand lol.
__________________
kdpuffer is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 06:11 PM   #9
Aquarium Advice Addict
 
AquaRick's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Northern CA
Posts: 2,638
Not really sure what the issue is here? The frag looks fine and seems to just be getting its color back. SPS can take anywhere from a few days to a few weeks to get their color back after shipping. Yours looks like it's doing very well.
__________________
225G Reef Upgrade
AquaRick is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 06:54 PM   #10
Giant Clam Addict
Community Admin
 
Sniperhank's Avatar



POTM Champion
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, Pennsylvania
Posts: 18,537
Well none of them have their color back yet and its been a month.
__________________

Sniperhank is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
black, polyp, polyps, sps

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.