Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Community Forum > Aquaria Off-Topic
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 03-16-2005, 10:04 PM   #1
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2004
Location: Raleigh NC
Posts: 874
Send a message via AIM to flipz
Anyone edit videos on the computer?

Hey everyone. I was wondering what all everyone uses to edit their movies on a computer. I used an Avid MC Express (real digital editor) for a few years so I'm finding it very hard to adjust to a PC based system.

I do need something that can handle audio fades, video fades, captions, and also speeding up, slowing down, and playing video in reverse.

I have tried Adobe Premiere 7.0 but I have found that when I export it to DVD, the A/V always gets off sync by the end of the dvd. And it's the same on my PC's dvd player, and 2 home dvd players, so I know that's not the issue. I would just export it as an mpeg and author it in another program but the program crashes everytime I try that.

So... what do you guys use? Thanks

-brent
__________________

__________________
Come join the Ohio forum on AA!
flipz is offline  
Old 03-16-2005, 10:14 PM   #2
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jul 2004
Location: Northern VA
Posts: 3,005
I use FinalCut Pro HD. It is great and it is also what is used in "the business."
__________________

__________________
rubysoho is offline  
Old 03-16-2005, 10:28 PM   #3
Aquarium Advice FINatic
 
Join Date: Mar 2004
Location: Raleigh NC
Posts: 874
Send a message via AIM to flipz
As an FYI I am on a windows machine. Final Cut seems to just be apple... unless I didn't look hard enough.
__________________
Come join the Ohio forum on AA!
flipz is offline  
Old 03-16-2005, 10:41 PM   #4
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Jan 2005
Location: Titusville FL
Posts: 89
Sony's Vegas Video 5 should work for what you are tring to do. I used to use version 4 before I got my dual G5 apple & 23" cinema display hehe! now I use Final Cut Pro HD. Vegas Video is very user freindly.
__________________
MikeyB is offline  
Old 03-16-2005, 11:34 PM   #5
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jul 2004
Location: Northern VA
Posts: 3,005
oh... oops I've heard good things about Vegas Video as well, but I prefer macs for this stuff
__________________
rubysoho is offline  
Old 03-17-2005, 03:51 AM   #6
Guest
 
Posts: n/a
eeww your gross i hate macs and apples i cannot get a hold of them i mean for god's sakes THEY HAVE 1 MOUSE BUTTON!!!!!!!! and the keyboard is tiny as hell-o how are you guys today LOL
__________________
 
Old 03-17-2005, 07:08 AM   #7
AA Team Emeritus
 
Join Date: May 2002
Location: Virginia
Posts: 2,256
Send a message via ICQ to fishfreek Send a message via AIM to fishfreek Send a message via MSN to fishfreek Send a message via Yahoo to fishfreek
Suprised your having issues with Premier. For my video work I acutally use a Roxio product "Easy Media Creator Basic" that came bundeled with a DVD-+RW that I got.

What are the hardware specs on the system thats getting out of sync?
__________________
Remember dont tap the glass, your fish will think you're an idiot -Anonymous mother

Check out our articles area. 30+ Aquatic articles for your enjoyment
Are you in or around the Shenandoah Valley area? If so click here to join our regional forum.
fishfreek is offline  
Old 03-17-2005, 07:15 AM   #8
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kingston, ON Canada
Posts: 137
I was thinking it may be a system bottleneck that's causing the audio sync problem.
__________________
I AM Canadian
Got Beer?
spongebob69 is offline  
Old 03-17-2005, 07:20 AM   #9
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium
Posts: 1,995
I'm a student in auidiovisual techniques: film, and we work with Final Cut Pro on G5's in our school. But considering that you don't have acces to a mac I think Adobe is still your best program on pc. I would try to fix the problem and keep working with Première. That's just me though.
I can't give you allot of advice on Première, I only work on my projects in school with Final Cut Pro. But what I see is that most of my teachers have Adobe Première on their laptops. And they are all pros in the bussiness

Good luck!
__________________
Billsgate is offline  
Old 03-17-2005, 10:28 AM   #10
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jul 2004
Location: Northern VA
Posts: 3,005
Rudy, you can change the mouse and the keyboard for FinalCut Pro HD is regular size. I've never had a problem with regular mac keyboards though.
__________________

__________________
rubysoho is offline  
Closed Thread

Tags
videos

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my videos d1anonly22 Freshwater & Brackish - General Discussion 0 04-27-2009 01:44 AM
Some Videos theotheragentm Show Off/Photography 0 03-08-2007 02:50 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.