Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Community Forum > Aquaria Off-Topic
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 10-01-2005, 06:39 PM   #11
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Jul 2004
Location: Northern VA
Posts: 3,005
nope. the computer had been on for about an hour and in use
__________________

__________________
rubysoho is offline  
Old 10-01-2005, 07:00 PM   #12
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Sep 2003
Location: Athens, TN.
Posts: 3,598
I still say it's heat related. Which fan is not working?
__________________

__________________
Gerald

Vote for AquariumAdvice
dralarms is offline  
Old 10-01-2005, 07:04 PM   #13
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Jun 2004
Location: MA
Posts: 119
Send a message via AIM to blipblop Send a message via MSN to blipblop
i would say that your RAM might be the culprit in this case... how many sticks are you running if you're running 2, take one out... let me know any updates.
__________________
blipblop is offline  
Old 10-01-2005, 07:57 PM   #14
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Nov 2004
Location: Rockland, Ontario
Posts: 1,439
Quote:
Originally Posted by dralarms
I still say it's heat related. Which fan is not working?
Ah yes, fans.... Indeed, wich fan(s) is(are) not running??? Very important indeed to know this information.

8)
__________________
Serge

Vote Here for Aquarium Advice
Serge is offline  
Old 10-01-2005, 08:50 PM   #15
Aquarium Advice Addict
 
Join Date: Sep 2003
Location: Athens, TN.
Posts: 3,598
Quote:
RAM might be the culprit in this case

This is possible also, ram tends to act up when over heated.

Quote:
fans.... Indeed, wich fan(s) is(are) not running??? Very important indeed to know this information.
A must.
__________________
Gerald

Vote for AquariumAdvice
dralarms is offline  
Old 10-01-2005, 09:09 PM   #16
Aquarium Advice Apprentice
 
Join Date: Sep 2005
Location: New Jersey
Posts: 29
It's probably a heat issue...If the computer runs fine for an hour and then just locks up, and it doesn't seem like a software issue, it's probably a cooling problem. Furthermore, if a fan is broken, it will contribute more to the heat. My suggestion is to try getting that fan fixed or finding a replacement.
__________________
Roly99 is offline  
Old 10-01-2005, 09:56 PM   #17
Aquarium Advice Addict
 
Lonewolfblue's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Wenatchee, WA
Posts: 8,435
Send a message via ICQ to Lonewolfblue Send a message via Yahoo to Lonewolfblue
Another possibility is to add another fan if there's a spot for it in the case. In my system, I have the CPU fan, a fan on the video card, and 3 case fans, 1 in the in the front sucking air in, and 2 in the back, blowing air out.
__________________

__________________
55G Filstar XP3 - 16" Fire Eel
75G Medium Planted - Filstar XP3 Low Light - Established Feb 2006
Lonewolfblue is offline  
Closed Thread

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some Computer help! Ziggy953 Aquaria Off-Topic 55 10-29-2008 06:09 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 04:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.