Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Fish Only & FOWLR
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 02-24-2013, 04:54 PM   #11
Aquarium Advice Addict
 
Convict2161's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Planet Earth
Posts: 14,818
Quote:
Originally Posted by jaycapz View Post
Yea, if I try putting it on the low setting it vibrates so loud I can hear it on my second floor. Are you supposed to hear a motor hum from 10 feet away?
No not at all. I literally check once in awhile to see if there on. Sometimes they make a little noise from sand getting kicked into the impeller but a quick rinse and resetting of the impeller and its good to go.

Also I found sometimes if its making noise (not as loud as yours) but enough to hear it. I just quickly unplug then plug it back it real fast, seems the "jolt" solves the problem. I'd call the company. If watch this YouTube video I made. It's at night after my son is asleep. No noise.

http://youtu.be/gzgc-CXId3o

You can clearly hear background noise but nothing to the extent your talking about. I'm gonna make another video tonight when everyone is on bed. Of the operations of my AC110's.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"When creating an aqua scape, strive for the beauty of imperfection, as its art and there is no wrong or right, it's left open for interpretation" James Findley
Convict2161 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2013, 12:48 AM   #12
Aquarium Advice Regular
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 77
Update


I replaced the impeller with an aquaclear 50, silent as can be. Must be the 70 and up impellers that get noisy.
__________________

__________________
jaycapz is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2013, 01:02 AM   #13
Aquarium Advice Addict
 
Convict2161's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Planet Earth
Posts: 14,818
Quote:
Originally Posted by jaycapz View Post
Update

I replaced the impeller with an aquaclear 50, silent as can be. Must be the 70 and up impellers that get noisy.
Good to hear. I gotta tell ya. I bought a 70 for one of the tanks at the FD... Guess what? Noisy!!

BUT... The 110 is quiet! Go figure.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"When creating an aqua scape, strive for the beauty of imperfection, as its art and there is no wrong or right, it's left open for interpretation" James Findley
Convict2161 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ac70, motor, noisy, oto

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 06:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.