Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Fish Only & FOWLR
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 08-04-2009, 01:44 PM   #1
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Jul 2009
Location: Missouri
Posts: 117
Allmost lost some fish

Friday morning woke up went to turn lights on tank and noticed one of my True perks was on the bottom and not looking good, I am just beside myself at that moment all I couuld say is OH NO my tank is 1 month or better old, I then noticed my brand new Canister filter is not running a Marine Land 220 or 260 forgot the number, so I then started a water change thinking high amonia but wanted to waste no time got water draining and checked amonia levels as I thought it was between .25 and .50 I went on with water change about 30%, Thank God I had new water ready brought levels to normal within hours fish was fine so 4 days have past and all is well.

I took filter back got a new one and it worked for 10 minutes and quit glad I had a emperor 280 as back up so after 2 returned filters I got my money back went to another store and bought what has worked for 8 years, Fluval 205 and a Fluval 305 so now I feel more secure on back ups.

The Fluvals I have on my FW tanks are a 204 and a 404 they have been running for 8 years and no problems of any kind trying a new brand did not work for me.
__________________

__________________
fjmcm1947 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 01:48 PM   #2
Aquarium Advice FINatic
 
Sharkbait430's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Northern Westchester, NY
Posts: 590
Wow, good emergency thinking, Im glad it all worked out and the fish are ok. Good luck!
__________________

__________________
Danilo
Vote AA!
Sharkbait430 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 01:52 PM   #3
Thanx but no.....


 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,333
Couple of questions:

I guess you don't have any LR in the system? I have had my canister stop for 24+ hours before and no ill effects. Just turned it back on and all was fine (well no deaths or visible issues anyway).

How did a new filter alleviate the issue? As new, the media wasn't cycled so unless you used old media to shove in the new can I'm unclear how the new can could have helped the situation. Cycling that media would take awhile. So it seems your tank should have been right where it was when you found it.

Perhaps more than one thing happened and the can failure was a co-inky-dink to something else?

BTW: Fluvals are my favorites too.. using them fresh and salt

Either way, glad it all is working out
__________________
CaptainAhab is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 01:57 PM   #4
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Jul 2009
Location: Missouri
Posts: 117
Well as you said if the tank was cycled and one filter quit it should have been okay, this is just my thought is that two things occured tank cycled and filter quit all at the same time, and yes I took the bio balls and the ceramics out of old filter and put in new one, what do you think ?
__________________
fjmcm1947 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 02:00 PM   #5
Thanx but no.....


 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,333
Thars the answer... moving the media... Good deal
__________________
CaptainAhab is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 02:00 PM   #6
Aquarium Advice Activist
 
Join Date: Jul 2009
Location: Missouri
Posts: 117
Forgot , yes I do have LR only 20 lbs in 54 gal tank
__________________

__________________
fjmcm1947 is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I lost 2 fish =[ Marinefishman Saltwater Reef Aquaria 3 02-17-2009 07:15 PM
Well, I lost my first fish. gfink Freshwater & Brackish - General Discussion 5 10-14-2005 08:50 PM
Lost fish?? FlyingFox Saltwater Reef Aquaria 6 02-25-2005 06:28 PM
Lost most of my fish now 3Corsameal Freshwater & Brackish - General Discussion 1 11-02-2003 06:58 PM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 10:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.