Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Fish Only & FOWLR
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 12-23-2010, 09:25 PM   #81
Aquarium Advice Freak
 
bigford84's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: oregon
Posts: 214
Quote:
Originally Posted by abdhalim View Post
did your test kit expired...??? it might because of expired...
where do i find the manufacture date?? its an api master saltwater test kit
only date i can find is .. well there is a c inside of a circle then says 2008 mars fishcare north america,inc. then there are lot #s on all the bottles that dont match except the last 2 numbers are 10
__________________

__________________
bigford84 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 09:40 PM   #82
Aquarium Advice Freak
 
Join Date: Oct 2010
Location: Malaysia
Posts: 332
i think u can ask your LFS for more information...
__________________

__________________
abdhalim2 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 10:58 PM   #83
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
that says you are at the end of the cycle. no detectable ammonia or nitrite, and the nitrate is low enough.
i would drip everything and transfer.
usually i don't drip anemones, but since you are dripping the fish anyway, what can it hurt?
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 01:21 AM   #84
Aquarium Advice Freak
 
bigford84's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: oregon
Posts: 214
ok so im gonna put all the fish,crabs,nems,snails in a rubbermaid contaner and drip them for about an hour.. sound ok??

and since the fish and water are not from a lfs,but my own tank,can i just add the drip water back to my tank? or is that a bad idea?

and whats the limit for stocking a 55 gal fowlr with a 30 gal sump??
with a 30 gal sump,isnt it like having an 85 gal tank?? or no?

fish i have are...
2 clowns about 2 inch
1 clown gobby about 1 inch
1 wathcman gobby about 1 inch
1 lw blenny about 3 inch
1 garden eel about 7 inch
1 turbo
2 hermits..had 10 but they dissapered
2 snails.. name starts with an N cant rember
3 nams,1 is a carpet golfball size..1 rose bubble same size,, and a condy about twice the size as the others.


is that too much fish?? can i have more in the 55 gal?

__________________
bigford84 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 09:00 AM   #85
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
no. it's not like having an 85 gallon tank, because the limits are gauged on territory and swimming room, not on water volume.

i don't think the garden eel is going to work for you, as they need 6" sand beds. maybe a snowflake might be better...but eels eat whatever they can catch and can fit in their mouths...

according to this chart-
gobies aren't 100% ok together. i've never kept more than 1 in a tank so i can't comment further. also, eels and gobies are not recommended either.
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2010, 04:12 AM   #86
Aquarium Advice Freak
 
bigford84's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: oregon
Posts: 214
1 ok i did it!!!!!!!!!! all the fish,nems,crabs,and snails are moved in to there new home.. they all made it and are happy.. except the condy nem, he will not anchor to anything. so i kinda blocked him in to a spot hopeing he will stay..

2 with the list of fish above... that i have can i have 1 or 2 more??
was thinking of getting a blue tang,but lfs guy told me they are ich magnets.. is that rite?

3 if i can have 1 or 2 more fish what would you recomend??

4 and the 30 gal that all the fish came out of... can i use that as a qt tank b4 i get rid of it??

5 question about the fuge.. should i have all the LR on one side and leave the other just open sand bed with the cheeto??

and ill post pics of the new tank soon... it looks great
__________________
bigford84 is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2010, 09:58 AM   #87
Aquarium Advice Addict
 
mr_X's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Fairless Hills, Pa.
Posts: 17,895
Send a message via MSN to mr_X
you mean a regal tang? i haven't had more trouble with them being susceptible to parasites more than any other tang. that said, i don't think a 55 gallon tank is a good place for any tang. if i was planning on a 6' tank in the future, then i might consider a small one, but if not, i'd have to pass.

yes, you can use the 30 as a QT.

it doesn't matter where you put the live rock in the refugium, as long as it's not in the return area and will be exposed to air from time to time with evap.

i don't know what to tell you about what other fish you should have. it's your tank and you'll have to look at it on a regular basis. jut research any fish you like until you find one that is pleasing to you and also compatible.
__________________
thanks,
Doug
mr_X is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:45 PM   #88
Aquarium Advice Freak
 
bigford84's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: oregon
Posts: 214
ok so after transfering all the fish into the 55 gal everything was ok, now my nems are running around and will not stay in one place, and i stuck one of those ammo test stripes in to check the water,and it is showing that i have 6.0 ammo!!!!! i have not checked nitrite,nitrate yet as i would like to do a pwt rite now to help the fish and nems...

whats going on???
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02220.jpg
Views:	51
Size:	206.9 KB
ID:	26621  
__________________
bigford84 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:49 PM   #89
Aquarium Advice Addict
 
iDream's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: No longer here.
Posts: 2,862
not quite sure but i love the rockscape!

ammonia test strips? if its the test strip kit it may not be accurate
__________________
iDream is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 12:55 PM   #90
Aquarium Advice Freak
 
bigford84's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: oregon
Posts: 214
yeah i was using the api master test kit from the start. but after 2 weeks of it saying 1.5 ammo and nitrites/nitrates 0 , i had lfs test it and it was 0 for all. he used the test strips for all,so i got the strips for the ammo.
__________________

__________________
bigford84 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tan, tank upgrade, upgrade

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to upgrade tank... aquazen Saltwater Reef Aquaria 5 01-04-2008 10:18 AM
Tank Upgrade mattmku Saltwater & Reef - Getting Started 1 04-23-2006 07:09 PM
Tank Upgrade!! StripesTheEel Saltwater Reef Aquaria 7 06-11-2005 12:26 PM
tank upgrade! xahx Saltwater Reef Aquaria 2 02-08-2005 07:09 PM
Tank Upgrade?? EBR Saltwater Reef Aquaria 4 05-22-2004 03:48 AM







» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 05:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.