Go Back   Aquarium Advice - Aquarium Forum Community > Saltwater and Reef > Saltwater Fish Only & FOWLR
Click Here to Login

Join Aquarium Advice Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com
 
Old 02-06-2013, 08:23 PM   #1
Aquarium Advice Freak
 
JumperAlex's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 228
Purple

This is some of the LR from my 90g tank that has been set up for about a month and a half. I do regular water changes and the parameters are normal nitrates have never been over 10ppm. There are only 3 fish in the tank. I'm trying to figure out if this purple growth is normal or is there something I should be doing differently to keep it from happening. I only feed a small piece of seaweed on a clip in the am and a very small amount of mysis shrimp at night. Please help put my mind at ease.

Click image for larger version

Name:	image-2688681535.jpg
Views:	173
Size:	222.0 KB
ID:	150330



Click image for larger version

Name:	image-2688681535.jpg
Views:	173
Size:	222.0 KB
ID:	150330



Click image for larger version

Name:	image-2688681535.jpg
Views:	173
Size:	222.0 KB
ID:	150330
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-4245980477.jpg
Views:	83
Size:	172.8 KB
ID:	150331   Click image for larger version

Name:	image-3506454612.jpg
Views:	89
Size:	179.9 KB
ID:	150332  

__________________

__________________
JumperAlex is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 08:52 PM   #2
Aquarium Advice Freak
 
Godfrey's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Richmond, Illinois
Posts: 231
That is coralline algae( the good kind) it's one of the things that make live rock live
__________________

__________________
Godfrey is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 01:21 AM   #3
Aquarium Advice Freak
 
Dmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 273
Wow!! That's from a month? That's beautiful stuff
__________________
Dmann is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 08:10 PM   #4
Aquarium Advice FINatic
 
SaltwaterNuB's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Rocklin, ca
Posts: 791
Did you use any accelerator?
__________________
SaltwaterNuB is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 08:27 PM   #5
Aquarium Advice Freak
 
JumperAlex's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 228
I use bio-matrix media in a media reactor in my sump but that's it.
__________________
JumperAlex is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 11:32 PM   #6
Aquarium Advice FINatic
 
SaltwaterNuB's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Rocklin, ca
Posts: 791
Ok gotcha. I have a bottle of purple up, but not too sure if I want to use it... Any thoughts?
__________________
SaltwaterNuB is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2013, 12:02 AM   #7
Aquarium Advice Freak
 
JumperAlex's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 228
I don't like to use any chemicals in my tanks if I don't have to. But that's just me.
__________________
JumperAlex is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2013, 12:16 AM   #8
Aquarium Advice FINatic
 
SaltwaterNuB's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Rocklin, ca
Posts: 791
Yeah me either, but with all this bare rock... Just looks funny. Can't wait for the purple to set in. Going to go get a couple anemones this week and maybe 2 more clowns... Just a thought.
__________________

__________________
SaltwaterNuB is offline   Reply With Quote
Reply

Please support our sponsors and let them know you heard about them on AquariumAdvice.com

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off








» Photo Contest Winners








Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -4. The time now is 07:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.